Moeizaam opererend Zuidvogels verliest (1-0)

1 - 0

Mannen, 1, Hoofdklasse B

17 februari 2018 15:00

M.A. Roeleveld (Vinkeveen)

Het is de Huizer ploeg van Fernandez Coto niet gelukt om in Apeldoorn ook maar een punt tegen het plaatselijke CSV te pakken. Na een uiterst matige eerste helft van de Huizers, die met een 1-0 achterstand werd afgesloten, wist het na rust meer energie in het duel te stoppen. Ondanks een aantal mogelijkheden bleef de stand ongewijzigd.
Over het geheel genomen kreeg CSV overigens de meeste doelrijpe kansen en won het duel uiteindelijk wel verdiend met diezelfde (1-0).

Beide teams startten de wedstrijd in de wetenschap dat de te verdienen punten duur waren gezien de stand op de ranglijst. CSV had dat het beste door, zeker in het eerste half uur. Het kreeg teveel ruimte van Zuidvogels om op te bouwen en hanteerde daarbij een beproefd recept: de lange bal over de verdediging van de Huizers veroorzaakte veel gevaar.
Sander Krijns was als 'lopende' centrumspits een plaag voor het duo Gooijer/Foppen, in de 3e minuut al ontsnapte hij aan de aandacht van hun en zijn inzet verdween over Mol tegen de paal. Vijf minuten later een identieke situatie, nu draaide Krijns weg van Foppen en haalde hard uit met links, zijn inzet ging via de voeten van keeper Mol naast het doel.

Dat waren 2 waarschuwingen aan het adres van de rood-groenen, er werd teveel ruimte geboden aan Apeldoorn in die fase. Ondanks het 'aancoachen' hiervan vanaf de bank, bleek dit aan dovemansoren gericht: in de 15e minuut mocht Rob Diderik in duidelijke buitenspelpositie toch door van grensrechter Brondijk, zijn voorzet kwam centraal bij Richard van Schooten die verrassend de bal onder zijn lichaam terughaalde en licht werd aangeraakt door Michiel Foppen in de '16', strafschop besloot scheidsrechter Roeleveld. Steven van Es voltrok het vonnis koeltjes (1-0).
In het verdere verloop van de 1e helft kreeg Apeldoorn wederom een aantal scoringsmogelijkheden door een veel te laconiek voetballend Zuidvogels in die fase, maar Krijns en van Schooten hadden het vizier niet op scherp deze middag. De bezoekers bleven hierdoor 'in leven' en konden de thee opzoeken met een 1-0 achterstand.

Na rust schakelde Zuidvogels over in de noodzakelijke versnelling hoger, zonder tot echt goed spel te komen. Met de invallers Jaap Jong en Jonny Mehrez voor de geblesserd uitgevallen Richard Gooijer en Steve Promes ontstond er meer aanvalsdrang vanaf de (met name) rechterflank. Door deze dreiging kreeg Danny Roozendaal meer hulp in zijn aanvallende acties, hij was als puntspeler bij Zuidvogels eigenlijk de enige die in dit duel voor doelgevaar moest en kon zorgen.

Maar ook Roozendaal was niet gelukkig in zijn acties, in de 51e minuut werd een hard schot van hem gekeerd door keeper Patrick Jansen van Apeldoorn en ook 2 acties van Roozendaal op 2/3 van het duel belandden niet tussen de palen. Apeldoorn plooide compleet terug en hanteerde somtijds de counter, in de 65e minuut had Sander Krijns een grote mogelijkheid om tot scoren te komen, maar de sterk ingevallen Jorik van Ruiswijk aan Huizer zijde voorkwam dit in een ultieme verdedigende actie op diens inzet.

De klok tikte door en de bezoekers probeerden met vleugelspel in ieder geval nog een punt aan dit duel over te houden. In de 89e minuut nog een gevaarlijke actie van Roozendaal in de '16' van Apeldoorn, ondanks stevig vasthouden van verdediger Jesse Hartgers bleef Roozendaal op de been en kogelde de bal via keeper Jansen naast.

De laatste mogelijkheid voor de Huizers ging hierdoor verloren en na een rommelig verlopen eindfase met onbegrijpelijk veel gele kaarten aan beide kanten ondanks de sportieve wedstrijd, kon CSV met de magere 1-0 zege van het veld. Zij opgelucht na een roerig weekje intern, Zuidvogels met een kater na dit matige duel van hun kant.
Zuidvogels moet zich gaan herpakken en wel volgende week in het eerste thuisduel in een reeks van 3, dan tegen Sparta Nijkerk.