Assist: Terry Bóné

Mannen, 1, Hoofdklasse B

24 maart 2018 14:30

Gerrit Fikkert (Hellendoorn)

De Huizer rood-groenen hebben in Zwolle bij sub-topper Berkum uiteindelijk verdiend met 2-2 een punt uit het vuur gesleept. Na een 1-0 achterstand bij rust kwam het in de slotfase, na een eerder opgelopen 2-1 achterstand, terug tot 2-2 en wist de remise met wat pijn en moeite over de streep te trekken.
Een belangrijk punt, zeker ook goed voor het zelfvertrouwen van het team; de laatste 3 wedstrijden wist het tot nu toe nog altijd met een resultaat af te sluiten.

Zuidvogels begon prima aan het duel, Niels v.d. Zaal kreeg binnen 5 minuten als centrumspits 2 uitgelezen mogelijkheden op een treffer, maar zijn vizier stond helaas nog niet op scherp voor de rood-groenen.
Berkum op zijn beurt schrok hiervan wakker en begon meer en meer het eigen spel te spelen, voornamelijk afgestemd op de 2 razendsnelle frontspelers Bacuna en v.d. Meulen.

In de 11e minuut leverde dat een treffer op voor de Zwollenaren, een fout in de opbouw over links bij Zuidvogels bracht de bal uiteindelijk bij de opgekomen rechtsback Dennis Horstman, zijn voorzet kon bij de 2e paal ingetikt worden door de immer hierop loerende Chris v.d. Meulen (1-0).
Het was aan keeper Frank Mol in het vervolg van de 1e helft te danken dat Berkum niet verder kon uitlopen, met al zijn klasse kon hij voorkomen dat de withemden konden scoren via Bacuna (1-op-1) en v.d. Meulen (vrije trap overgetikt).

Na rust een ander beeld, Zuidvogels speelde als team meer gegroepeerd vanaf het middenveld en belette Berkum vaker om de diepe bal te kunnen spelen op de snelle spitsen. Het won ook meer duels en kon gevaar stichten richting keeper Dominic van Hoof.

Nadat Steve Promes voor de Huizers nog een mogelijkheid op de gelijkmaker had laten liggen, kwam het in de 52e minuut toch op gelijke hoogte: een vrije trap vanaf 20 meter werd door diezelfde Steve Promes fraai over de muur in de uiterste rechterhoek getild (1-1).

Het duel kon nu alle kanten op: Zuidvogels rook zijn kansen op de 1-2, maar ook Berkum had in de counter mogelijkheden op het nemen van een voorsprong. Nadat Jordi Lemmens voor de thuisploeg een vrije trap via de lat over de goal van Frank Mol zag zeilen in de 74e minuut, kwam het 6 minuten later toch op voorsprong. Een stuitende bal op 20 meter werd niet adequaat weggewerkt door de verder prima spelende Tim Horsmeier, Johnsen Bacuna pikte het speeltuig na een kaats met Joep kok snel op en gaf een harde diagonale voorzet richting 2e paal die, zonder tussenkomst van een Zuidvogels-verdediger, door de inglijdende Björn Bakker tot doelpunt werd gepromoveerd (2-1).

Wie had gedacht dat Zuidvogels zich nu gewonnen zou geven, kwam bedrogen uit. Met hernieuwd elan werd richting de goal van Berkum getogen en in de 85e minuut werd een vrije trap van Steve Promes prima teruggekopt in de 5-meter door Richard Gooijer en in laatste instantie Terry Boné, waarna invaller Jaap Jong met een ongedachte hakbal de goal vond boven de handen van Dominic van Hoof (2-2).
Na een spannende eindfase, met o.a. een drietal hoekschoppen van Berkum, floot Gerrit Fikkert voor het einde en konden de 22 acteurs van het veld: ieder een punt, een terechte einduitslag.

Volgende week zaterdag speelt Zuidvogels om 14.30 uur tegen buurman SV Huizen, een onvervalste dorpsderby. Daaraan voorafgaand speelt het a.s. dinsdagavond op de Wolfskamer de kwartfinale van de districtsbeker tegen competitiegenoot Ajax uit Amsterdam, dat duel staat onder leiding van Roelof Luinge en zijn secondanten de Neef en ter Hoeve en begint om 20.15 uur.