Huizen

Mannen, 1, Hoofdklasse B

31 maart 2018 14:30

M. Paarhuis (Hellendoorn)

Een pracht affiche voor een dorpsderby, veel volk langs de lijn, maar dit waren vanmiddag helaas niet de ingrediënten voor een vermakelijke partij voetbal tussen Zuidvogels en buurman Huizen. Beide aanvalslinies wisten niet te overtuigen, het bleef bij goede bedoelingen. De uiteindelijke 0-0 was 'vlees noch vis' voor beide teams. Slechts de penningmeester van Zuidvogels wreef zich na afloop vergenoegd in de handen.

Vooraf waren de belangen van beide teams helder voorgespiegeld. Vanuit geel-groen perspectief moest er gewoonweg gewonnen worden om nog enig zicht op een p/d -plek te kunnen houden. De thuisploeg worstelde ook met een soortgelijk dilemma, maar dan 4 plekjes hoger in de rangschikking. De p/d-plek kon met 3 punten wat verder uit het zicht raken, al leverde het ongelijk aantal wedstrijden in vergelijking met de directe concurrenten een vertroebeld beeld op.

Wellicht dat het 'heilige moeten' voor de 2 teams de wedstrijd vooraf eigenlijk al volledig blokkeerde, al valt dat nooit echt te bewijzen.
De feiten waren dat Huizen in de eerste fase het beste uit de startblokken kwam, met name over rechts wisten de bezoekers een aantal malen gevaarlijk door te komen. Dat leverde hoekschoppen en vrije trappen op, die echter nog geen direkt doelgevaar opleverden voor doelman Frank Mol van de rood-groenen. Aaron Klaasen kopte in de 4e minuut een corner over de deklat en in de 11e minuut betekende een voorzet van Thomas Malolepszy een kopkans voor Lucas van Esterik, die echter ook over ging.

Zuidvogels had pas na 25 minuten weer enigzins grip op de wedstrijd, de duels op het veld werden gaandeweg meer gewonnen en in de 35e minuut kreeg het in de omschakeling een grote mogelijkheid op een treffer: een steekpass van Steve Promes op Jaap Jong betekende 'vrij baan' over rechts voor deze Westfriese sneltrein: breed leggen op de volledig vrijstaande Niels v.d. Zaal was de beste optie, Jong koos echter voor het schot dat jammerlijk naast ging.

In de navolgende minuten een meer drukkend Zuidvogels, dat Huizen achteruit drong. Een twee-tal corners leverden dito mogelijkheden op voor de koppende Richard Gooijer bij de 2e paal, het geluk was echter niet op zijn hand. Rust 0-0 derhalve, voor een grote schare aan rood-groene en geel-groene supporters.

De 2e helft was min of meer een kopie van de 1e: veel goede bedoelingen van de 22 acteurs, maar in de uitvoering richting doel schortte er heel veel aan. Huizen was voetballend de wat makkelijker combinerende ploeg, maar eenmaal bij de '16' van Zuidvogels aangekomen, toch de weg kwijt.
Datzelfde gold voor de thuisploeg: het combineerde erg moeizaam naar voren, de frontlinie werd spaarzaam bereikt van achteruit. Kansen werden hoegenaamd niet gecreëerd en naarmate de klok verder tikte groeide het besef bij de 2 teams dat 'niet verliezen' eigenlijk belangrijker werd dan 'willen winnen'...

Twee mogelijkheden konden nog genoteerd worden: een afstandsschot van Quincy van Waveren van Huizen na een combinatie over links, verdween centimeters naast de goal van Frank Mol en voor de thuisploeg wist op ruim een uur Jaap Jong tegenstrever Randy Onuoha op rechts te verrassen, diens voorzet bij de 2e paal werd door uitblinker aan Zuidvogels-zijde Ricardo Tat centimeters naast de goal getikt.

En dat was het zo'n beetje wat de toeschouwers in de 2e helft voorgeschoteld kregen: veel strijd, geen goed voetbal en al helemaal geen doelpunten.

Een teleurstellende remise tussen de 2 dorpsgenoten, Huizen schoot hier niets mee op, Zuidvogels een heel klein beetje (maar eigenlijk ook niet..)

Volgende week speelt rood-groen tegen de verrassende koploper Eemdijk in Bunschoten.