90'

Mannen, 1, Hoofdklasse B

7 april 2018 14:30

Preston Henshuijs (Amsterdam)

Je kunt wedstrijden verliezen en 'verliezen'. Maar wat Zuidvogels vanmiddag in Bunschoten bij Eemdijk op het veld liet zien, kan eenvoudigweg in de categorie 'ontluisterend' worden bijgeschreven.
Voor rust kon Eemdijk freewheelend naar een veilige 4-0 tussenstand koersen, na rust werden er nog 2 doelpunten aan de scoretabel toegevoegd en eindigde de partij in 6-0. Een oorwassing voor de Huizer ploeg en eentje om niet snel te vergeten...

Met een wat aangepaste formatie startte de Huizer ploeg van Fernandez Coto aan het duel met koploper Eemdijk in Bunschoten. De wedstrijd was nog geen 40 seconden onderweg of Eemdijk had de eerste goal al in het net liggen achter doelman Frank Mol. Een foute inspeelpass en daaropvolgend balverlies op het middenveld, gaf rechterspits Deen van Embriqs de ruimte om vanaf rechts vogeltjevrij een voorzet bij de 2e paal af te leveren die simpel kon worden binnengetikt door Maikel de Harder (1-0). Dat was lekker beginnen voor de 'Diekers', het talrijke Bunschoter publiek ging er eens goed voor zitten. En ze werden op hun wenken bediend, wat nog geen 10 minuten later werd Jorik van Ruiswijk op links in het duel uitgespeeld en had Evert Brouwers tijd genoeg om vanaf 14 meter de verre hoek uit te zoeken voorbij keeper Frank Mol en de (2-0) zodoende een feit werd.

Zuidvogels had niet het besef in die fase dat er echt uit een ander vaatje getapt moest worden om Eemdijk minimaal gelijkwaardig partij te gaan bieden. Simpele duels werden verloren en aanzetten tot het opbouwen van een aanval werden vaak in de kiem gesmoord door slordig balverlies of kansloze diepe ballen.

Eemdijk vond het allemaal prima wat Zuidvogels deed (of naliet..) en in de 28e minuut kwam het op een (3-0) voorsprong: een corner vanaf links werd in de '5 meter' door de ongedekte Jan Pieter Hartog in het doel gewerkt.
Op slag van rust maakte Eemdijk het nog rianter voor zichzelf, een combinatie over 4 schijven zonder tussenkomst van een Zuidvogels-verdediger werd uiteindelijk door Mauro Franken achter Frank Mol getikt (4-0). Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld.

In de rust werd door coach Fernandez Coto nog aangegeven dat ook het doelgemiddelde aan het eind van de rit nog van belang kon gaan worden, dus dat er aan 'damage control' gedaan moest worden in de 2e helft door Zuidvogels. Veel meer hoefde en wilde hij ook niet meer kwijt aan zijn basis-elf.

De 2e helft kon Eemdijk rustig achterover leunen, het gaf Zuidvogels de indruk dat het nog mee mocht spelen. Aanvoerder Ricardo Tat was aan Huizer zijde bijkant de enige speler die de juiste mentaliteit in deze wedstrijd aan de dag legde door al zijn persoonlijke duels te winnen en zelfs nog in scoringspositie te komen, zijn kopbal in de 57e minuut op een diepe bal van Robbert Jansen ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in.

Eemdijk wist via de counter in de 61e minuut de score nogmaals op te voeren via Jasper Bolland (5-0) en één minuut voor tijd strooide het nog wat extra zout in de wonde door via invaller Argjend Selimi de (6-0) binnen te werken.

Een dramatische middag voor de Coto-elf en eentje om je diep voor te schamen...

Komende zaterdag speelt Zuidvogels een thuiswedstrijd tegen SDC Putten.