Zuidvogels komt weer tekort tegen Excelsior'31 (0-2)

... (schot)

Mannen, 1, Hoofdklasse B

12 mei 2018 14:30

A. Greveling (Rotterdam)

De spoeling wordt telkens dunner bij Zuidvogels, de zware competitie eist wekelijks zijn tol bij dit team. Ook vanmiddag tegen Excelsior'31 moest er weer geschoven worden met de beschikbare poppetjes door coach Juan Fernandez Coto. Voor rust wisten de rood-groenen bijna niet tot een fatsoenlijke aanval te komen en bood het het Rijssense collectief de ruimte die het nodig had om 2x te scoren. Ruststand: 0-2
Na rust drong Zuidvogels wat meer aan en creëerde een aantal scoringsmogelijkheden, zonder succes echter. De schotloosheid op dit moment is grotendeels te wijten aan het ontbreken van voldoende spitsen en dat breekt het team duidelijk op. De eindstand werd dan ook 0-2 voor de Rijssenaren, het "Hoofdklasse-draadje" voor Zuidvogels wordt per week rafeliger...

Zuidvogels startte tegen Excelsior'31 noodgedwongen wat terughoudender, Hidde van Erkel moest na de warming-up afhaken en dat noopte coach Fernandez Coto om op het laatst weer omzettingen in zijn team te doen. Of dat het was is niet te duiden, feit was wel dat de thuisploeg met name de eerste 30 minuten erg apathisch oogde. Excelsior won bijna alle duels op het veld en Zuidvogels liet zich vrij eenvoudig naar achteren drukken.
Al na 3 minuten combineerde Excelsior simpel over de rechterkant zonder een strobreed in de weg gelegd te worden, de steekpass op Hielke Penterman werd fraai met rechts door hem verlengd over Frank Mol in de uiterste linkerhoek (0-1)
Ook spits Cem Köse kreeg in de 10e minuut een grote mogelijkheid om de voorsprong voor de blauwhemden uit te bouwen, zijn schot ging net over.
Zuidvogels zette hier hoegenaamd niets tegenover in deze fase, het leek met de welbekende 'poep in de broek' te voetballen tegen de Twentse opponent. Op het half uur een combinatie van 'net-niet-momenten' in de Zuidvogels-verdediging: een nogal riskante inspeelpass centraal van Jorik van Ruiswijk in het overbevolkte middenveld werd niet goed verwerkt door Ricardo Tat, Boy Boeloerditi pikte het leder van hem af en combineerde direct voorwaarts met Oghuzan Sahin die uiteindelijk redelijk vrijgelaten kon inschieten (0-2).

In de rust moest rechterspits Jaap Jong bij Zuidvogels ook al geblesseerd afhaken, Wouter v.d. Berg verving hem. In de eerste fase na rust creëerde Excelsior'31 nog een grote mogelijkheid op de 0-3, weer was het Sahin die met links een voorzet bij de 2e paal net naast tikte.

Hierna liet Excelsior'31 de teugels wat vieren en kwamen de rood-groenen meer in de buurt van het doel van keeper Melvin Koetsier. Het spel werd wat meer opportunistisch, vanwege de extra ingebrachte lengte in de punt van de aanval via Wouter v.d. Berg en later Tim Horsmeier. Kansjes ontstonden er voor Tim Horsmeier (kopbal net over) en Ricardo Tat (inzet op het laatst gestopt door Koetsier) en een half-geraakte bal van Wouter v.d. Berg (corner getikt). Veel meer aanvallende mogelijkheden konden niet genoteerd worden voor het team van Fernandez Coto, Excelsior'31 consolideerde de 0-2 voorsprong tot het einde van de wedstrijd.

Ongeschonden wist dit team de eindstreep echter niet te halen, een ongelukkige botsing tussen Wouter v.d. Berg en keeper Melvin Koetsier in de 77e minuut leidde tot het uitvallen van deze doelman, na later bleek met een gebroken jukbeen en scheurtjes in de oogkas. Een lelijke streep door de rekening van coach Peter Wesselink met het oog op de nacompetitie en vanaf deze plaats veel sterkte en beterschap gewenst voor Melvin Koetsier!

Zuidvogels blijft onverminderd in 'zwaar weer' zitten, het huidige team heeft veel moeite om zich staande te houden op dit niveau. Kwalitatief en kwantitatief is de rek er wel uit, een wrange constatering, maar wel de harde werkelijkheid.
Komende zaterdag komt Ajax op bezoek, dat zelf nog grote kansen heeft op het winnen van de 3e periodetitel. Een 'kwaaie' tegenstander dus, benieuwd hoe dit varkentje gewassen gaat worden...