Breukelen fc 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

9 november 2013 14:30

Ritmeester, M.

Zuidvogels is hard onderuit gegaan in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat FC Breukelen. In de eerste helft zag het er niet naar uit, dat de roodgroenen tegen een 2-7  nederlaag zouden oplopen. De eerste helft was van beide kanten sprankelend met voetbal in hoog tempo. De jonge equipe van Jorg Smeets kon gelijke tred houden met de gasten en was minstens gelijkwaardig. Maar vlak voor de pauze ging doelman Pascal Doest in de fout en dat betekende dat de gasten met een 2-3 voorsprong de kleedkamers opzochten. Achteraf bleek dit de ommekeer in de wedstrijd.

FC Breukelen liet vanaf het beginsignaal duidelijk merken wat de bedoeling was. Het ging fel uit de startblokken en zocht direct de aanval. Maar de eerste kans was voor Zuidvogels. Jermain Cikic knalde buiten bereik van Sieuwerd Teerink de bal tegen de binnenkant van de paal. Tot teleurstelling van de Zuidvogelsaanhang sprong de bal weer het veld in. Er ontspon zich daarop een heerlijke wedstrijd met kansen voor beide doelen.Na ruim een kwartier spelen opende Deen van Embricqs de score na een snelle Breukelenaanval. De achterhoede van Zuidvogels werd in hoog tempo uitgespeeld. Jack Castelijns kreeg de mogelijkheid de stand te verdubbelen, maar schoot hoog over het doel van Pascal Doest. Na een dieptepass van Umit Dinc was het Niels van der Zaal die voor de gelijkmaker tekende. Hij stifte de bal over de uitgelopen Teerink in het doel. Enigszins gelukkig kwam Breukelen opnieuw op voorsprong. Na balverlies op het middenveld kreeg Tom Kalkhuis de gelegenheid om aan te leggen. Zijn schot ging via de knie van Michiel Foppen in het doel en liet Doest kansloos achter. Maar Zuidvogels toonde veerkracht. Niels van der Zaal kreeg twee mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen, maar hij strandde even zo veel malen op Teerink. Dan deed Roy van Dijk het even later beter. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en scoorde beheerst in de verre hoek. Deen van Embricqs zette Jack Castelijns nog vrij voor voor doel, maar zijn schot ging over. Na een voorzet van Roy van Dijk schoot Danny Scholte hard naast en Umit Dinc zag zijn inzet gestopt door Teerink. Twee minuten voor de pauze ging Doest in de fout. Bij een uittrap plaatste hij de bal in de voeten van Castelijns die dankbaar gebruik maakte van de fout en de bal in het net deponeerde. Achteraf bleek dit het keerpunt in de wedstrijd. Na afloop gaf Michiel Foppen aan dat dit een mokerslag was voor de thuisclub.

In de tweede minuut na de rust kreeg Thomas van Middelkoop nog een kans om Zuidvogels weer in het goede spoor te zetten, maar hij raakte de bal na een voorzet van Roy van Dijk helemaal verkeerd. De krachten vloeiden daarna weg bij Zuidvogels en in de 57ste minuut was het Castelijns die na opnieuw knullig balverlies op het middenveld de 2-4 van zijn schoen liet vertrekken. Daarna was de organisatie bij de roodgroenen helemaal weg. Acht minuten later was het na een duwfout van Tim Horsmeier en Daniel Kops bracht vanaf de penaltystip de 2-5 op het scorebord. Frank en vrij konden de gasten daarop hun spelletje spelen en Daniel Kops en Jack Castelijns bezorgden Zuidvogels een 2-7 nederlaag.