Zuidvogels na strafschoppen door in Hoogland (0-0)

24 oktober 2017 20:00

Scheidsrechter

R. Luinge (Bussum)

Onbekend

In de 1e ronde van de distriktsbeker heeft Zuidvogels zich na strafschoppen kunnen ontdoen van zondag 1e klasser Hoogland. In Hoogland bleef het na 90 minuten (0-0), de noodzakelijke strafschoppenserie daarna werd nipt door Zuidvogels met 3-4 gewonnen. De Huizer ploeg bekert dan ook door.

De 1e wedstrijd in de distriktsbeker voor Zuidvogels was er nu niet één om lang te onthouden, in Hoogland moest het aantreden tegen de plaatselijke zondag 1e klasser met diezelfde naam. Het team, dat vanavond gecoacht werd door ass.trainer Michel Strating, ging in een wat afwijkende beginopstelling van start. Een aantal basiskrachten werd rust gegund en de ploeg ging dan ook onwennig van start. De eerste 10 minuten kon de Huizer ploeg nog wel wat speldenprikjes uitdelen middels schoten van Hidde van Erkel en Danny Roozendaal, ballen tussen de palen leverde dat helaas niet op.

Sterker nog: Hoogland combineerde makkelijker in het vervolg van de 1e helft, kreeg ook teveel ruimte van Zuidvogels om te mogen voetballen en creëerde een aantal doelrijpe kansen, die (jammer genoeg voor hun) door de eigen voorwaartsen niet konden worden verzilverd. Na een wat saaie 1e helft werd er dan ook met 0-0 de kleedkamer weer opgezocht door beide teams.

Na rust iets meer beleving aan Zuidvogels-zijde, Hoogland werd nu gaandeweg meer onder druk gezet in de opbouw, al leverde dat nog niet direct doelrijpe kansen op voor de bezoekers uit Huizen.
Die kwamen pas halverwege de 2e helft tot stand: 2x Danny Roozendaal, 2x Niels v.d. Zaal, 1x Daryl Yngard en 1x Wouter v.d. Berg hadden ieder een treffer op de schoen bij even zovele doelkansen, maar drukten niet af...
Normaal gesproken is het dan de tegenstander die een dergelijke 'schotloosheid' afstraft, maar ook Hoogland was niet bij machte om hun spaarzame counters in doelpunten om te zetten. Een onvermijdelijke 0-0 na 90 minuten voetbal was dan ook het resultaat.

Dat betekent in het (amateur-) bekervoetbal direct: strafschoppen nemen.

Zuidvogels nam de strafschoppen iets beter dan de thuisploeg (3-4) en kon zodoende de volgende ronde bereiken. Erg moeizaam allemaal, maar wel door: dat was het eindresultaat van vanavond voor de Huizers.
De volgende ronde wordt op za. 11 november gespeeld, de loting daarvan vindt volgende week woensdag 1 november plaats.