Bescheiden bekerzege Zuidvogels op Always Forward (2-0)

Assist: Jaap Jong

Groep 1 29

11 november 2017 17:00

S. v.d. Laak (Vianen)

Zuidvogels heeft in de 2e ronde voor de districtsbeker met 2-0 gewonnen van het Hoornse Always Forward.

In de 1e helft waren de Huizers duidelijk de bovenliggende partij tegen de fris van de lever spelende Westfriese zondag 4e klasser, in de eerste 20 minuten werden een 6-tal mogelijkheden tot scoren niet benut door de rood-groenen van Fernandez Coto, Always Forward was in deze fase slechts in staat om de aanvalsdrang van de Huizers te overleven.

In de 35e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, een mooi aangesneden voorzet met links van Steve Promes werd attent binnengekopt door de naar binnen gelopen rechtsbuiten Jaap Jong (1-0). En Jaap Jong was 3 minuten later de aangever op rechts van een goed lopende aanval op Ricardo Tat, vanaf rand strafschopgebied schoof hij de bal beheerst binnen (2-0).

Na rust zakte het spelpeil van de thuisploeg en wist Always Forward een aantal keren gevaarlijk door te komen over de as van het veld, doelman Jasper Schaap wist zijn doel echter schoon te houden, de stand bleef ongewijzigd na 90 minuten.

Een compliment voor de arbiter van dienst, dhr. S van der Laak uit Vianen, onopvallend leidde hij dit sportieve duel tot een goed einde. Zuidvogels dus door naar de 3e ronde van de districtsbeker, na loting zal er waarschijnlijk di. 30 januari in het volgend jaar gespeeld gaan worden.