2 december 2017 14:30

Scheidsrechter

Martijn Germs (Wilnis)

Onbekend

Voor rust een tamelijk vlakke wedstrijd, Zuidvogels wist aanvallend geen indruk te maken en Eemdijk zag het allemaal aan en scoorde vroeg en laat in de 1e helft, 0-2 derhalve.
Na rust moest de Zuidvogels wel komen, maar dat gebeurde pas na 70 minuten na wat omzettingen in het team. Eemdijk kwam onder druk te staan en in een tijdsbestek van 13 minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. De thuissupporters wreven zich al in de handen, maar rekenden toch buiten de waard: 3 minuten voor tijd kwam Eemdijk nog langszij met de 3-3. Ieder een punt, alles overziend een terechte stand.

De thuisploeg startte met dezelfde basis-11 als vorige week, in een aangepaste 4-4-2. Het oogde tegen deze tegenstander in het begin heel onwennig en resulteerde in weinig gewonnen duels. Dat bleek al na 9 minuten, het linkerverdedigingsblok werd simpel uitgespeeld en de voorzet van Argjend Selimi werd in de 5 meter doeltreffend ingekopt door spits Jan de Graaf (0-1). Voor Eemdijk het sein om het heft in deze fase in handen te nemen, het was slimmer in de duels en gaf de thuisploeg weinig ruimte om aanvallend potten te kunnen breken. Eén mogelijkheid werd nog gecreeërd door Danny Roozendaal in de 19e minuut, zijn rush werd besloten met een iets te ruim bemeten breedtepass op de meegelopen Steve Promes, die kon zijn linker er niet tegenaan krijgen.

Eemdijk zat eigenlijk in een zetel, wachtte rustig af tot de thuisploeg fouten ging maken en zo geschiedde in de 42e minuut. Een strakke voorzet vanaf rechts werd ongelukkig verlengd door Richard Gooijer in zijn eigen doel en de (0-2) was een feit en tevens ook de ruststand.

In de rust een korte speech van coach Fernandez Coto, zijn ploeg moest echt 'meer ballen' gaan tonen tegen deze tegenstander om tot resultaat te komen. Vooralsnog ongewijzigd werd de 2e helft aangevangen en veel veranderde er ook niet in de spelstijl van beide teams. Eemdijk loerde verraderlijk op de beslissende 0-3 en Zuidvogels hoopte tegen beter weten in op de aansluitingstreffer. Beide coaches hadden tactisch nog wat in petto, eerst wilde Eemdijk aanvallend wisselen maar een blessure van Sjohn van Gulik weerhield Loenen ervan om dit door te kunnen voeren. Fernandez Coto had al aangegeven van tactiek te gaan veranderen, en vormde zijn team uiteindelijk om in een 3-4-3 formatie om maximale druk op de verdediging van de bezoekers te kunnen zetten.

En dat betaalde zich uiteindelijk uit in een tijdsbestek van een klein kwartier. Na 70 minuten spelen kon de tot linkerspits gepromoveerde van Ruiswijk met een simpele breedtebal Ricardo Tat vrij zetten op 16 meter van de goal voor de (1-2), vijf minuten later was het weer Ricardo Tat die op rechts zich vrij kon spelen en de opgekomen Tim Horsmeier het beslissende tikje laten geven voor de (2-2) en in de 83e minuut kreeg invaller Niels v.d. Zaal groen licht van de grensrechter op een centrale steekbal van Terry Boné: v.d. Zaal bleef koel voor de Harder en stiftte de (3-2) binnen. De wedstrijd op zijn kop, ook dat kan voetbal zijn.

Eemdijk moest nu weer in de achtervolging, twee minuten voor tijd een diepe bal in de 5 meter van Frank Mol, de keeper reageerde met een halve "vangbal" die niet goed weggewerkt werd buiten zijn '16', Evert Brouwers reageerde met een strakke schuiver die door de benen van de achteruitvallende Tim Horsmeier enigzins gelukkig in het doel caramboleerde (3-3).
Beide ploegen een punt, Eemdijk in de 1e helft extreem effektief, Zuidvogels na rust veel aanvallender met scoringsdrift.

Volgende week weer een kans voor de Huizer ploeg om een resultaat te boeken, nu in een uitduel in Putten tegen het plaatselijke Sterk Door Combinatie, aanvang 14.30 uur.