77'

Mannen, 1, Hoofdklasse B

10 februari 2018 14:30

Mw. S. Shukrula

Ondanks een prima start van Zuidvogels, moest de Huizer ploeg in Putten de punten laten aan het ervarener SDC. Op de momenten die de thuisploeg min of meer 'kiest', werden de bezoekers verrast dan wel overrompeld en kon SDC over 90 aantrekkelijke minuten toch verdiend de winst binnen hengelen met 3-1.

Het begon goed voor de bezoekers, op een zonnig 'Putter Engh' wist Zuidvogels in de beginfase te verrassen. Steve Promes met een scherpe voorzet van links en Hidde van Erkel met een schot op doel testten de reflexen van keeper Manuel Hoogewoning, die waren goed.
In de 10e minuut een mooie voetbalactie over rechts: Ricardo Tat draaide zich aan de zijlijn prima vrij, speelde centraal Danny Roozendaal in die met 4 snelle passen direct uithaalde vanaf de rand '16' en knap de verre hoek vond naast keeper Hoogewoning (0-1), een fraaie goal.
En Zuidvogels wilde meer, een scherpe vrije trap van Steve Promes in de 13e minuut werd op 6 meter van de goal net naast gekopt door een min of meer vrijstaande Richard Gooijer.

Toch raakte SDC hierdoor niet van de wijs, het speelt het eigen spel, gegroepeerd met veel mensen achter de bal om vervolgens met diepe ballen van achteruit de lopende mensen voorin proberen te bereiken. En met veel 'vastigheid' in het spel.
Met als voorbeeld de 14e minuut: een vrije trap schuin voor de goal, Zuidvogels hergroepeert zich in de '16', maar in plaats van een bal in de '16' wordt er door de thuisploeg een korte variant genomen: Jefta v.d. Broek mag min of meer zonder druk op doel schieten, Mol (verrast) weet de bal nog half uit zijn doel te boksen maar de inlopende Thomas Amende schiet droogjes alsnog het ronde leder tegen de touwen (1-1). Uit het niets toch de gelijkmaker, de ervaring op zo'n moment betaalt zich uit.

Vlak hierna nog een oprisping van Zuidvogels, weer een corner van Steve Promes die de lange Tim Horsmeier bereikt, zijn kopbal ging 10 centimeter naast de goal van Putten.
Vanaf dat moment pakten de blauw-witten uit Putten de regie over in de wedstrijd, een buitenspelgoal van Iwan Bos werd nog afgekeurd in de 25e minuut, in de 31e minuut kwam het op voorsprong door een goed uitgevoerde counter over rechts af te ronden middels Kees Pluim (2-1) en een vrije trap van Sander Duits ging er via de binnenkant van de paal nog uit. Het had dus maar zo al beslist kunnen zijn voor rust...

Na rust kwam SDC prima uit de kleedkamer, een knappe individuele actie van Jefta v.d. Broek in de 46e minuut over rechts kon niet doeltreffend worden afgerond door Rick Degenaar, een voorzet van de vrijgekomen Rick Degenaar werd 2 minuten later op het laatst nog weggetikt door keeper Mol en een lob over Mol van Jurian v.d. Brink werd voor de 2e maal in deze wedstrijd via de paal weer het veld in geknikkerd..

Zuidvogels probeerde gezien de stand en de 'missers' van de thuisploeg hieruit moed te putten, het kon immers nog steeds. In de 57e minuut werd een scherpe vrije trap bijna door Rick v.d. Brink tot in zijn eigen doel verlengd, weer was de paal voor SDC nu voor hen gelukkig een 'sta in de weg' voor de gelijkmaker. Twee minuten later werd een voorzet van Steve Promes net niet binnen gekopt door de hoogopspringende Jermain Heldoorn. Het was buigen of barsten voor 'de Zuid', het laastste gebeurde: een ongelukkige pass van invaller Jonny Mehrez vlak voor de eigen '16' werd opgepikt door de daarop loerende Jurian v.d. Brink, die stond ineens oog in oog met Frank Mol en tikte koeltjes binnen (3-1). Ook dat is ervaring en fouten 'afdwingen', SDC is daar verder in dan Zuidvogels.

De wedstrijd was hierdoor gespeeld en kreeg voor Zuidvogels nog een heel zuur einde door de directe rode kaart voor Frank Mol in de allerlaatste minuut: een diepe bal werd volgens de prima fluitende scheidsrechter Shukrula door hem met de arm beroerd buiten het strafschopgebied, waardoor hij alsnog het veld moest ruimen...
Volgende week het uitduel tegen csv Apeldoorn, weer dus een confrontatie met een directe concurrent.