2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

16 november 2013 14:30

Waerdt, R.H.J. van de

Bij aankomst op het mooie SVL complex waren de velden licht gehuld in mist. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de lampen aangezet en konden de toeschouwers in de waterkou toch genieten van een spannende wedstrijd.
De ontvangst was allerhartelijkst door het SVL bestuur en de nieuwe voorzitter.

Zuidvogels is er in geslaagd zich enigszins te herstellen van de zware nederlaag tegen FC Breukelen, in de uitwedstrijd  in Langbroek tegen de plaatselijke trots SVL. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij en het was Zuidvogels dat de tweede helft domineerde en op alle fronten de thuisploeg zijn wil oplegde.
In de beginperiode stond Zuidvogels erbij alsof het nog zich de vorige partij herinnerde tegen Breukelen. Na tien minuten stond het zelfs met 2-0 achter. In de vijfde minuut profiteerde Mark van Oudbroekhuizen van de vrijheid die hij kreeg na een corner van Thomas Malolepszy. Hij kon met een kopbal de score openen. Vijf minuten later werd de stand verdubbeld. Thomas Malolepszy schoot de bal met een fraaie curve onhoudbaar voor Pascal Doest in de uiterste hoek. De thuisclub kon zich hierna beperken tot het optrekken van een dubbele verdedigingsgordel en leunde heerlijk achterover. Er was voor Zuidvogels geen doorkomen aan. Het schiep zich vrijwel geen kans. De thuisclub werd bij de uitvallen gevaarlijk en Martijn Verkerk zag een vlammend schot goed gepareerd door doelman Doest. Het spel speelde zich verder in de eerste helft voornamelijk af op het middenveld. Vlak voor de rust kreeg Zuidvogels nog een tegenslag te verwerken. Met een zware enkelblessure moest Sebastiaan Meek het veld verlaten. Zijn plaats werd in genomen door Lorenzo Tat die kan terugzien op een verdienstelijke invalbeurt.
In de rust sprak Jorg Smeets zijn team toe en gaf aan dat als Zuidvogels zo door bleef gaan dat ze een verloren wedstrijd speelden. Hij wees erop dat men te lief was voor SVL.
Zijn speech was niet aan dovemans oren gericht, want na de spelhervatting was het Zuidvogels dat de thuisclub met veel agressiever spel de gastheren terugdrong. Men joeg in een hoog tempo SVL in de verdediging en won nu wel de duels. Een tegendoelpunt hing in de lucht gezien het overwicht van Zuidvogels. Na tien minuten kopte Niels van der Zaal na een voorzet van Jermain Cikic, in het veld gekomen voor Yannick Schaap, de bal keihard op de paal. Zuidvogels voelde dat er meer in zat en drie minuten later werd het offensief beloond. Een voorzet werd door Rik van Leeuwen in het nauw gebracht door Michiel Foppen in eigen doel gewerkt. Frank Barte probeerde de bal nog uit het doel te trappen, maar scheidsrechter Van de Waerdt had gezien dat de bal de doellijn gepasseerd was en wees resoluut naar het midden.
Umit Dinc had na twintig minuten de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag Geert Willem Merkens de bal tot corner verwerken.Toch waren de uitvallen van SVL niet zonder gevaar. Na een corner kopte Lorenzo Tat de bal van de doellijn. Zuidvogels bleef hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Hidde van Erkel zag een kwartier voor tijd zijn inzet gestopt door de SVL-doelman, maar drie minuten later was het kansloos op een schot vanaf de zestien meter van Hidde van Erkel. Na een pass van Van Erkel schoot Jermain Cikic de bal via de keeper over. Polle Westbroek kreeg nog een kans om de SVL'ers op voorsprong te zetten, maar stuitte op Pascal Doest. In de slotseconden leek Zuidvogels met de volle winst te gaan strijken. Hidde van Erkel zag tot zijn grote teleurstelling Geert Willem Merkens de bal met zijn vingertoppen zijn schot tot corner verwerken.
Beide ploegen konden daarop de kleedkamer opzoeken en tevreden zijn met de gelijke stand.
Jorg Smeets was na afloop niet tevreden en vroeg zich af waarom men vanaf het begin niet zo speelt zoals de tweede helft. Zuidvogels kan zich nu gaan opmaken voor de bekerwedstrijd tegen Renswoude op zaterdag 23 November, aanvang 14.30 uur.
Op woensdag 20 November speelt Zuidvogels nog een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen het Nederlandse Politieteam. Aanvang 20.00 uur.