23 januari 2018 20:15

Scheidsrechter

J.J. Koene (Zaandam)

Onbekend

De vervroegd gespeelde 4e bekerronde voor Zuidvogels tegen Fortuna in Wormerveer is geeindigd in een 2-6 zege voor de Huizer ploeg.
Het scoreverloop zat duidelijk mee voor de rood-groenen, de 1e helft werd afgesloten met een 1-4 voorsprong, waaronder 3 goals van Danny Roozendaal. Na rust werd het duel rustig uitgespeeld en kwam er in een kletsnat en winderig Wormerveer een uiteindelijke 2-6 op het scorebord. De 1/8-finale is hierdoor bereikt door Zuidvogels.

In een kletsnat Wormerveer, met een harde vlagerige wind schuin over het veld, was het Zuidvogels dat daar in de 1e helft het beste mee om wist te gaan. Met name Danny Roozendaal had het op zijn heupen, 2 solo's van hem door de defensie van Fortuna leverden even zovele goals op en met een kopbal, na een voorzet van nieuwkomer Jerghinio Sahadewsing, tekende hij zijn 3e aan in de eerste helft.

Tussendoor had ook Tim Horsmeier voor de Huizer ploeg het net gevonden, evenals Fery Heijnis voor de thuisploeg na slordig uitverdedigen van de bezoekers.

Het scoreverloop was enigzins vertekenend, Fortuna voetbalde prima mee en creerde in de 1e helft zeker een 4-tal doelrijpe kansen. Keeper Frank Mol stond echter weer paraat voor de Coto-equipe en hield zijn doel op de ene na schoon.

Ruststand: 1-4
Na rust werd het weer er niet beter op, Zuidvogels tegen de wind en regen in voetballend, probeerde met combinatiespel het doel van Fortuna te vinden. Vlak na rust was het succesvol, een voorzet van de naar rechts uitgeweken Danny Roozendaal bereikte bij de 2e paal de compleet vrijstaande Jermain Heldoorn, zijn inknikker betekende de (1-5).
Het vervolg van de 2e helft bracht een snel schakelend Fortuna, dat wederom een aantal doelrijpe kansen kreeg, maar het vizier niet op scherp had. Slechts 1x wist het te scoren, waarna Niels v.d. Zaal als invaller het slotakkoord had voor deze bekerwedstrijd en de (2-6) keurig binnenwerkte.

Een goede opwarmer voor a.s. zaterdag, een thuisduel tegen het Achterhoekse AZSV.