86'

Groep 1 1/8 finales - laatste 16 teams

27 februari 2018 20:00

dhr. Haringsma

Zuidvogels heeft gedaan wat het moest doen, doorbekeren naar de kwartfinale. Tegen ZSGOWMS ging het echter niet gemakkelijk, de eindstand 3-1 verbloemde een deel van de werkelijkheid.

De Amsterdammers waren grote delen van de wedstrijd de makkelijker voetballende ploeg, maar de kansen die gecreerd werden konden niet afgerond worden.

Zuidvogels was in deze wedstrijd beter in het afronden van de kansen, in de eerste helft was het 2x Danny Rozendaal die de thuisploeg op een schijnbaar comfortabele (2-0) voorsprong bracht.

De Amsterdamse oppponent bleef echter goed voetballen en kwam terug tot (2-1).

Na rust waren de partijen meer in evenwicht, het voetbal van met name de thuisploeg kenmerkte zich echter door veel slordigheden in de opbouw, waar ZSGOWMS geen gebruik van kon maken. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Zuidvogels aanvallend iets meer grip op de tegenstander, wat uiteindelijk resulteerde in de (3-1) vijf minuten voor tijd door rechterspits Jaap Jong.

Een aardig schouwspel vanavond, door 2 ploegen die wilden voetballen. Zuidvogels trok 'in the end' aan het langste eind en mocht zodoende doorbekeren.