Meern De 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

30 november 2013 14:30

Oussoren, T.

Zuidvogels heeft een goede overwinning behaald op promovendus De Meern. Met 2-0 werd het eindsignaal bereikt. Op basis van de tweede helft was de overwinning verdiend te noemen. In de eerste helft speelde Zuidvogels wat benauwd en was bang om achter te komen tegen een fysiek sterke tegenstander. Maar door een ingreep van trainer Jorg Smeets in de rust veranderde het spelbeeld en heerste Zuidvogels.

In de beginperiode probeerden de gasten onder druk te zetten en kregen een aantal hoekschoppen te nemen die echter verder geen gevaar aanrichtten voor Zuidvogels. Zuidvogels kreeg na een kwartier een zware domper te verwerken en zag aanvoerder Danny Scholte met een hamstringsblessure van het veld gaan. Tot aan de winterstop is hij zeker uitgeschakeld. Het spel speelde zich daarna vooral op het middenveld af met veel balverlies voor beide ploegen. Het gevaar voor de thuisclub moest vooral komen van de ongrijpbare Jermain Cikic. Halverwege de eerste spelperiode liet hij drie tegenstanders zijn hakken zien, maar zijn schot was daarop te zwak om Pascal Florie te passeren. Even later opnieuw een snelle aanval van Zuidvogels, maar Niels van der Zaal zag zijn inzet corner getrapt. Dezelfde Van der Zaal kreeg na ruim een half uur spelen een grote kans nog om de score open te breken, maar op een vrijstaande positie schoot hij te zacht in. De Meern kon aanvallend geen vuist maken en bereikte met een dubbelblanke stand het rustsingaal.

In de rust gaf Jorg Smeets aan dat deze wedstrijd gewonnen kon worden, mits er agressiever gespeeld zou worden. Dat knoopte de thuisclub in de oren en de druk op de tegenstander werd vergroot. Na een actie van Jermain Cikic zag Niels van der Zaal zijn schot gepareerd door Pascal Florie. Pascal Doest moest even later redding brengen op een kopbal van Jerryl Smeek en deed dat met een katachtige redding. Roy van Dijk kreeg kort daarop een vrije kans na een voorzet van Jermain Cikic, maar schoot de bal ver naast. Na ruim een uur spelen moest Lorenzo Tat met een sliding redding brengen voordat Jerryl Smeek gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk was het Thomas van Middelkoop die na de rust  in het veld gekomen was voor Umit Dinc, die de ban voor de thuisclub brak. Na een actie van Jermain Cikic liet hij de De Meerndoelman kansloos en drukte af. De Meern probeerde met lange ballen en een drietal wissels de nederlaag te voorkomen, maar de verdediging van Zuidvogels stond als een huis met sterkhouders Michiel Foppen, Lorenzo Tat en Tim Horsmeier.Twee minuten voor tijd speelde Niels van der Zaal zich op fraaie wijze vrij, maar hij ontbeerde daarop de kracht om te scoren en schoot tegen de De Meerndoelman aan. Toch werd de score nog verdubbeld. In vermeend buitenspelpositie was het Van der Zaal die door mocht gaan van de scheidsrechter en liet daarop Pascal Florie in blessuretijd de bal uit het net halen. Een belangrijke overwinning voor de Zuidvogels. Bij winst kon men weer omhoog kijken en bij verlies moest men een aantal plaatsen op de ranglijst prijsgeven volgens coach Jorg Smeets. Hij was niet tevreden over het spel in de eerste helft, maar wel over de tweede speelhelft.