70'

Groep 1 1/4 finales - laatste 8 teams

27 maart 2018 20:15

Roelof Luinge (Bussum)

De kwartfinalewedstrijd Zuidvogels - Ajax am. is geeindigd in een 0-4 overwinning voor de mannen uit de hoofdstad; voor rust had de thuisploeg nog het idee mee te kunnen doen in de wedstrijd en ging het redelijk gelijk op (0-1), na rust kon Zuidvogels het bij vlagen niet meer belopen en liepen de rood-witten rustig uit naar de uiteindelijke (0-4). Dik verdiend.

Met een op zes plekken aangepaste opstelling t.o.v. afgelopen zaterdag, ging Zuidvogels de kwartfinale in tegen competitiegenoot Ajax. Ook zij hadden op meerdere plekken andere spelers opgesteld. In de eerste helft had Ajax het merendeel van het balbezit, maar tot aan het half uur werden daar weinig mogelijkheden uit gecreëerd. Zuidvogels loerde op de counter via Jaap Jong, die op sommige momenten de ruimte achter de verdediging van Ajax goed bespeelde.
Zuidvogels peurde een twee-tal scoremogelijkheden uit dit speltype, eerst was het Niels v.d. Zaal die uit een corner de bovenkant van de lat raakte en vlak voor rust was een combinatie tussen Jaap Jong en Ricardo Tat de inleiding voor een scherpe voorzet die door wederom Niels v.d. Zaal naast het doel werd gekopt.

Ajax had inmiddels in de 35e minuut een (0-1) voorsprong genomen via Ricardo Fransberg uit een prima voorzet van Misa Danso.

Na rust was er nog maar 1 ploeg die voetbalde, dat was Ajax. Zuidvogels kreeg meer en meer moeite met het snelle combinatievoetbal over de vleugels van de bezoekers en het was wachten op de goals die moesten vallen.
Twee keer Misa Danso en 1x Zakaria el Biyar haalden de trekker over voor de hoofdstedelingen, na prachtig vleugelspel en dito afronding door deze voorwaartsen.

Een verdiende (0-4) overwinning voor de bezoekers, die hiermee een ticket voor de KNVB-beker hebben verdiend voor komend seizoen.