Renswoude 1

Mannen, 1, Groep 1 33

23 november 2013 14:30

Jager, J.P.

Zuidvogels heeft zaterdag de volgende ronde voor de districtsbeker bereikt. Het won met 5-2 van tweede klasser Renswoude. Pas in de tweede helft wist Zuidvogels ruim afstand te nemen van de gasten. In de eerste helft was het tempo te laag om Renswoude te verrassen. De opbouw verliep niet zoals het moet. In het tweede gedeelte van de wedstrijd was dat beter verzorgd.

Renswoude kon in het eerste part gelijke tred houden met de roodgroenen. Het speelde zeker niet onverdienstelijk en schuwde de aanval niet. Zuidvogels wist pas in de 20ste minuut voor gevaar te zorgen. Na een corner stapte Hidde van Erkel slim over de bal en Danny Scholte kon vrij uithalen. Zijn schot ging echter over het doel van Jacco van Ginkel. Vijf minuten later kreeg Niels van der Zaal een goede mogelijkheid de score te openen, maar via een verdediger ging de bal naast. Na een voorzet van Dittgher Aarsen kon Robbert Vlaanderen wel de blanke stand op het scorebord wijzigen. Hij klopte met een kopbal via de handen van Pascal Doest raak. Zuidvogels schrok wakker en zocht direct daarop de aanval.Een minuut later lag de bal op de penaltystip na een handsbal in de Renswoudeverdediging. Niels van der Zaal schoot de elfmetertrap feilloos binnen. Renswoude werd nu achteruit gedrongen en dit resulteerde eerst in een goede kans voor Danny Scholte na een wervelende actie van Jermain Cikic.  Zijn inzet was zwak en werd van de lijn getrapt door Jeroen van Strijp. Toch ging Zuidvogels met een voorsprong rusten. Na opnieuw een solo van Jermain Cikic kopte Roy van Dijk de bal in de touwen en bepaalde met 2-1 de ruststand.

In de tweede helft kwam Timo Boot in het veld voor Umit Dinc. Na 51 minuten spelen liet Cikic zijn tegenspeler zijn hakken zien en bood Niels van der Zaal een niet te missen kans. Hij profiteerde optimaal.Even later wisselde Jorg Smeets Rutger van der Pol voor Thomas van Middelkoop. Het spel werd er niet minder door. Man-of-the- match Jermain Cikic was opnieuw zijn tegenstander de baas en scoorde fraai de vierde treffer voor de thuisclub. Na een vrije schop mocht Paul Daalmeyer koppend de uitgelopen Pascal Doest verrassen en bracht de spanning nog even terug. Maar zover kwam het niet.De beste kansen waren voor Zuidvogels. Na een vrije schop van Danny Scholte redde Jacco van Ginkel en Jermain Cikic strandde eveneens op de doelman en een verdediger. Het was uitstel van executie, want 12 minuten voor tijd was het Lorenzo Tat die voor de eindstand zorgde. Na een corner schoot hij wel raak en zette de 5-2 op het bord.

Zuidvogels kan zich nu gaan op maken voor de hervatting van de competitie en heeft door deze overwinning wat meer zelfvertrouwen kunnen opdoen.