90'

Groep 1 15

1 september 2018 15:15

Dhr. S.G. de Haan

De ene wedstrijd is de andere niet...; dat ondervond Zuidvogels vanmiddag in Bussum bij BFC. De voorbereiding is in volle gang, dinsdag ging alles van een leien dakje tegen FC Almere, vandaag voor de beker tegen de blauwhemden van coach Karel Knaap een heel ander beeld; voor rust wist de Zuid moeizaam de 2-2 naar de thee te tillen, na rust was het verband totaal zoek in de Huizer ploeg na een 3-tal blessuregevallen en dito wisselingen en kwam de 'bloed-ruikende' Bussumer ploeg uiteindelijk met een 2-4 overwinning aan de finish.

Zuidvogels startte vanmiddag met een op 1 plaats gewijzigde opstelling t.o.v. afgelopen dinsdag en ondervond direct dat BFC fris van de lever van start ging: al na een minuut spelen kwam het dreigend voor Frank Mol uit, de ingeschoten bal ging rakelings naast. Toch kwam Zuidvogels op voorsprong in de 8e minuut, de buitenspelval werd handig door spits Pieter Koopman ontlopen na een steekpass van Hidde van Erkel in de diepte en voor deze Westfries was het vervolgens een koud kunstje om de keeper te omspelen en de (1-0) binnen te tikken.

BFC antwoordde met fanatieke duelkracht en bij vlagen goed combinatiespel, Zuidvogels leek wat te terughoudend in de duels. In de 14e minuut kwamen de Busummers langszij, een vrije trap vanaf 18 meter werd schitterend ineens tot in de goal verlengd langs Frank Mol, een beauty (1-1).

Het duel werd van Zuidvogels-zijde slordiger, het had weinig antwoord op de brutale Bussummers die geen ontzag toonden voor de Huizer ploeg. En in de opbouw permitteerde de Huizer ploeg zich teveel fouten, die nog niet afgestraft werden...; aanvallend lieten de rood-groenen soms aardige dingen zien, met name de linkerkant was daar meestentijds bij betrokken. Een afstandsschot van linksback Huib van Eijnsbergen in de 28e minuut trof slechts de binnenkant van de paal en 8 minuten later was Hidde van Erkel het eindstation van een goede aanval, zijn lage schot vanaf rand strafschopgebied trof doel (2-1).

BFC wist echter vlak voor rust wederom gelijk te komen, weer was een 'dood' moment voor hun de sleutel tot succes: een corner werd knalhard vanaf de rand van 5-meter ingekopt en de (2-2) was een feit. De organisatie van de Zuidvogels-verdediging was bij beide BFC-goals niet op orde.

Na rust moesten Koopman en v.d. Vlist noodgedwongen geblesseerd afhaken, de jongelingen Neslo en Fouchier vanuit de B-selectie waren hun vervangers. En alsof BFC het rook, maar het zette Zuidvogels direct na rust de duimschroeven aan. Zuidvogels had hier geen passend antwoord op, de opbouw bleef duidelijk onder de maat en ook aanvallend wist het geen potten meer te breken. BFC kwam na een goed uitgevoerde counter in de 56e minuut op voorsprong (2-3), zag 10 minuten later nog een goal afgekeurd worden na vermeend (ongeoorloofd) hinderen van keeper Frank Mol van de Huizer ploeg, maar bleef in het vervolg van de 2e helft het wat beter spelende team. Nadat ook reservekeeper Jasper Schaap halverwege de 2e helft nog als veldspeler moest opdraven voor de geblesseerde Richard Gooijer, drukte BFC door: vlak voor tijd werd uit een prima voorzet van rechts de beslissende (2-4) in de touwen gekopt.

Zeker in de 2e helft was BFC de bovenliggende partij tegen een nu eens zwalkend Zuidvogels, de eerste 3 punten in deze bekerreeks waren voor de Bussummers.

Volgende week zaterdag duel 2 in deze bekercompetitie, Zuidvogels neemt het dan in Naarden op tegen de zondag 1 van NVC, aanvang: 17.00 uur.