Jermain Heldoorn (intikker)

Groep 1 15

8 september 2018 17:00

Dhr. B. Dam

Het 2e bekerduel van Zuidvogels in Naarden tegen NVC zo. is geëindigd in een regelmatige 0-4 overwinning. Deze stand was bij rust al bereikt na goed spel van de Huizer bezoekers. Na de thee werd het spel slordiger en kon NVC wat terugdoen in de tegenstoot. Doelpunten leverde dat niet op, de stand bleef zoals die was (0-4).

De wedstrijd in Naarden was voor beide teams wederom wat puzzelen qua beschikbare spelers, Zuidvogels had Schaken, Heldoorn en Vreedeveld weer ter beschikking, allen startten in de basis. Vanaf het beginsignaal was Zuidvogels de beter combinerende ploeg, het wist elkaar goed in de opbouw te vinden en met name de eindpass in de diepte vanaf het middenveld werd al snel een aantal malen uitgeprobeerd. Na 5 minuten kwamen de rood-groenen op voorsprong, een vrije trap schuin voor de '16' werd rechtstreeks door Gregory Schaken met links in de verre hoek tot doelpunt gepromoveerd (0-1).

Zuidvogels bleef hierna de bovenliggende partij, NVC had moeite het baltempo van de Huizer ploeg bij te houden. Het combinatievermogen van de rood-groenen met name op het middenveld gaf de doorslag in deze fase. In de 23e minuut werd de voorsprong verdubbeld: een steekpass in de diepte door Wouter v.d. Berg werd door Hidde van Erkel op waarde geschat, zijn schot vanaf 11 meter was de NVC-doelman te machtig (0-2). Zeven minuten later was het nu eens Jorni Camps die diezelfde van Erkel diep stuurde, middels een kluts met de keeper wist van Erkel de bal in 2 instanties tegen de touwen te krijgen (0-3)

NVC probeerde op momenten terug in het duel te komen, maar veel verder dan een soloactie van de rechterspits die bekwaam door Jasper Schaap tot corner werd getikt, kwam de thuisploeg niet.

Vlak voor rust kwam de (0-4) op het bord, een combinatie tussen Hidde van Erkel en Wouter v.d. Berg kwam uiteindelijk voor de voeten van Jermain Heldoorn, die de NVC-keeper met een slimme intikker wist te verschalken. Een goede 1e helft van de bezoekers derhalve.

Na rust een ander beeld. Zuidvogels nam onbewust wat gas terug en NVC drong meer aan naar voren via de flanken. Tot veel gevaar voor Jasper Schaap leidde dit niet, de weinige voorzetten die eruit voortkwamen wist Schaap prima uit de lucht te plukken. In de omschakeling wist Zuidvogels een paar maal gevaarlijk te worden, maar in de afronding was het nu niet scherp. De wedstrijd kabbelde zodoende naar het einde, de 3 invallers aan Huizer zijde (Neslo, Fouchier en Sterk) mochten hun minuten maken, in de stand kwam geen verandering meer.

Volgende week het laatste bekerduel in deze reeks, Zuidvogels gaat dan op bezoek bij Weesp zo., aanvang van dit duel: 17.00 uur.