Ricardo Tat (intikker)

Groep 1 15

15 september 2018 17:00

R. ter Hoeve

Het 3e bekerduel in de 'Gooise poule' bracht Zuidvogels in Weesp tegen de plaatselijke Zondag 1. Er moest gewonnen worden om door te kunnen bekeren naar de knock-out fase en dat gebeurde ook. Na een 0-4 voorsprong voor rust, werd er uiteindelijk met 1-7 gewonnen van de Weesper blauw-witten. Mission completed voor wat betreft deze bekerronde, een goede prestatie derhalve van de rood-groenen over 3 wedstrijden bezien.

Bij Zuidvogels mocht Ivo de Heus weer zijn opwachting maken in de basis-elf, hetgeen hem goed af ging over 45 minuten. Voor de nummer 6 positie mocht nieuweling Marc te Pas laten zien wat hij kon, voor het overige de inmiddels vertrouwde namen in de equipe van Fernandez Coto.
Zuidvogels nam direct het heft in handen vanaf aquitte en drukte Weesp naar achteren. Met vaardig combinatiespel werden de spitsen in stelling gebracht, Jermain Heldoorn werd al na 4 minuten vrij voor de keeper gezet door Gregory Schaken, zijn inzet kon nog net door de keeper gered worden. De (0-1) zes minuten later was de resultante van een snelle combinatie tussen de gevaarlijke Gregory Schaken en Wouter v.d. Berg ditmaal in de rol van afmaker, een prima goal.

Weesp probeerde via lange ballen de 2 spitsen in stelling te brengen, wat veelal te onzorgvuldig gebeurde om de Zuidvogels-verdediging echt in verlegenheid te brengen. Nadat via een combinatie over 3 schijven Hidde van Erkel in de 28e minuut nog de lat had geteisterd vanaf 20 meter en datzelfde ook Wouter v.d. Berg overkwam 3 minuten later, was het in de 35e minuut Jermain Heldoorn die een mooie voorzet van Gregory Schaken in het net wist te prikken (0-2). Het hek was nu wel van de dam en Zuidvogels verhoogde de druk op de Weesp-defensie. Weer een snelle combinatie door het midden met doorbewegende spelers en nu was het Ricardo Tat die goed doorging en de (0-3) binnenschoot in de verre hoek. Vlak voor rust viel de (0-4), nu was het Wouter v.d. Berg die goed doorzette over rechts en uiteindelijk bij de 2e paal Jermain Heldoorn bediende voor zijn 2e deze middag.

Na rust wat wisselingen, Ivo de Heus en Tim Horsmeier werden uit voorzorg uit het team gehaald, Stephan Campbell en Simon Fouchier waren de vervangers.

Weesp kwam iets beter uit de startblokken na de thee en wist Zuidvogels met wat snelle counters te verrassen, ook een teken van verminderde concentratie bij de bezoekers uit Huizen. De thuisploeg kwam toch op (1-4) na een counter waar een stevig luchtje van buitenspel aan zat, maar daar dacht de scheidsrechter anders over.

Vanaf de bank werd 'rood-groen' gemaand tot meer geconcentreerd spel, wat pas gebeurde nadat keeper Frank Mol nog een flitsende counter na een 1-op-1 met de Weesp-spits onschadelijk wist te maken.
Op het uur een mooie voorzet van Steve Promes over links en Wouter v.d. Berg bleef centraal rustig en tikte met binnenkant links de bal hard in de touwen (1-5). Vijf minuten later een moment van onoplettendheid in de Weesp-defensie, de centrale verdediger gleedt iets te enthousiast door op de benen van Ricardo Tat in de 16-meter, de toegekende strafschop werd onberispelijk verzilverd door Steve Promes (1-6). De slotgoal (1-7) van dit duel viel 12 minuten voor tijd, een prima combinatie tussen Gregory Schaken en Steve Promes werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd door Ricardo Tat, ook zijn 2e deze middag.

Een regelmatige zege van Zuidvogels tegen een mindere opponent, het deed dus wat het moest doen en bekert door.

Volgende week start de competitie voor de rood-groenen en dan gaat het pas echt beginnen voor de Huizer ploeg. Dan zal duidelijk worden of de ploeg zich kan meten met gelijkgestemden in de 1e klasse A, de voortekenen zijn redelijk bemoedigend. Nog een week scherp trainen en dan zal in Amsterdam tegen WVHEDW gestreden worden om de eerste competitiepunten. Uw schrijver dezes wenst het team vast alle succes toe!
De wedstrijd in Amsterdam naast het voormalige de Meer stadion begint om 14.30 uur.