... (schot)
68'

18 augustus 2018 14:30

Dhr. Remco Appel

De 1e oefenwedstrijd na een week trainen zit erop, op het kunstgras bij buurman SV Huizen werd na 90 minuten een 1-2 nederlaag geleden tegen LRC uit Leerdam, ook een 1e klasser uit district Zuid-1.

Voor trainer Fernandez Coto veel nieuwe gezichten, van buitenaf en vanuit de B-selectie, ook vanwege nog vakantie-vierende (beoogde) basisspelers. Iedereen in de 19-koppige wedstrijdselectie kreeg speelminuten en niet altijd op hun vertrouwde positie, want daar zijn dit soort oefenwedstrijden ook voor.
Voor rust pakte dat minder goed uit voor Zuidvogels, na een grote mogelijkheid op de 1-0 na twee minuten spelen te hebben gemist (Wouter vd Berg in een 1 op 1 met de keeper, schot tot corner verwerkt), wist LRC 2x vanuit de omschakeling over hun linkerkant tot scoren te komen (0-2). Zuidvogels zag er positioneel verdedigend niet goed uit op die momenten. Ook opbouwend/aanvallend verliep het spel te traag en te voorspelbaar, er kon voorin nog weinig worden gecreëerd.

Na rust met name aanvallend gezien nieuwe gezichten, de meest in het oog springende waren nieuwkomers Gregory Schaken, Emanuel Davies en Pieter Koopman. Het spel verliep voor de rood-groenen een stuk vlotter naar voren, meer duels werden gewonnen en er werden kansen gecreëerd uit echte voetbalmomenten, met name over de rechterkant. Halverwege de 2e helft kwam Zuidvogels op (1-2) na een vlot lopende aanval over de as van het veld, Emanuel Davies was de afmaker.
Verder kwam de thuisploeg niet, de eerste 90 minuten gaven de trainer weer wat meer inzicht in de mogelijkheden binnen zijn selectie.

Komende zaterdag speelt Zuidvogels in Blaricum bij BVV'31 het jubileumduel van het 40-jarige AH'78. Aanvang: 13.00 uur.