78'
86'

25 augustus 2018 13:00

Tom van Sichem (Almere)

Het jubileumduel van het 40-jarige AH'78 tegen plaatsgenoot Zuidvogels op het uitstekende kunstgras in Baricum is door laatstgenoemde ploeg uiteindelijk met 2-5 gewonnen. Na een 1-2 ruststand in het voordeel van Zuidvogels, wist het pas laat in de wedstrijd afstand te nemen van de rood-zwarten uit het stadspark van Huizen

De twee ploegen maakten er voor de veelal Huizer toeschouwers een aardig duel van. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Zuidvogels, het combineerde makkelijker naar voren en creeërde een aantal kansen om tot scoren te komen. In de 9e minuut leverde dat een treffer op, Wouter v.d. Berg verlengde een pass van Gregory Schaken in 1 voetbeweging door op de lopende Ricardo Tat, die passeerde in de loop de uitgelopen Joffrey de Beer en schoof de bal vervolgens in het lege doel (0-1).

En Zuidvogels drukte door in die fase met goed en vlot combinatievoetbal, een slimme steekpass van Gregory Schaken op de lopende Ricardo Tat kon door doelman Joffrey de Beer slechts met een overtreding op Tat gestuit worden in de '16', de toegekende strafschop werd keurig verzilverd door Steve Promes (0-2).

De fase hierna verslapte Zuidvogels en wist AH'78 voorzichtig wat uit de schulp te kruipen. Het kreeg een aantal vrije trappen en corners en uit 1 van die hoekschoppen wist Duco van Erkel koppend tot score te komen (1-2).

Na de thee wat wijzigingen in beide teams en voor AH'78 pakte dat het beste uit: invaller Mo el Kaddari wist een diepe bal op waarde te schatten en rondde beheerst voor keeper Danny Versteegt in de verre hoek af (2-2).

Zuidvogels werd vanaf de bank gemaand attenter te verdedigen en ook naar voren toe werd het tempo wat opgevoerd. Beste speler aan Zuidvogels-zijde Gregory Schaken profiteerde van een uittrap-fout van keeper Batman aan AH'78-zijde en tikte beheerst de (2-3) binnen, waarna spits Pieter Koopman een solo-actie van diezelfde Schaken over rechts met een bekeken schot in de lange hoek afrondde (2-4). Het slotakkoord was voor Hidde van Erkel aan Zuidvogels-zijde, na een combinatie over meerdere schijven tikte hij droog de (2-5) binnen.
Scheidsrechter Tom van Sichem floot het sportieve duel na 90 minuten af, beide ploegen konden terugkijken op een (wederom) nuttig oefenduel in de aanloop naar het nieuwe seizoen.