CSW 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

14 december 2013 14:30

Ebink, A.M.

Zuidvogels heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden. Het verloor in de laatste zes (!) minuten van het laaggeklasseerde CSW. Een nederlaag die men volkomen aan zichzelf te wijten heeft. Wanneer men een 2-0 voorsprong heeft, moet men die altijd over het laatste fluitsignaal heen trekken en zo de punten in eigen huis houden. Het jonge Zuidvogels kan heel aardig voetballen, maar men moet niet met minimale inzet het maximale resultaat willen behalen.

Iedere week wordt door de technische staf erop gehamerd goed aan de wedstrijd te beginnen. Ook nu begon men slap aan de wedstrijd, hetgeen resulteerde in de beginfase aan twee goede doelkansen voor de gasten. Zo moest Pascal Doest redding brengen voordat Jay Klaas Wijngaarden gevaarlijk kon worden en zag de vrijstaande Elroy Baas zijn schot voorlangs gaan. Aanvallend stelde de thuisformatie alleen een zwak schot van Yannick Schaap daar tegenover. Ook een voorzet van Thomas van Middelkoop ging rakelings over de doellat. Pas halverwege de eerste helft kwam Zuidvogels beter in zijn spel. Hidde van Erkel zag doelman Jordi Wens redding brengen op een schot, maar even later was de CSW-doelman geslagen na een corner van Van Erkel. Niels van der Zaal schoot hard en onhoudbaar raak. Daarna ging Zuidvogels op volle toeren draaien. Umit Dinc zag een schot gestopt door Jordi Wens die daarna kansloos was op een afstandsschot van Michiel Foppen. Roy van Dijk zag voor de rust een actie via de keeper op de paal belanden en Yannick Schaap had van dichtbij moeten scoren, maar wachtte te lang, waardoor de bal geblokt kon worden.

Na zes minuten in de tweede helft werd Thomas van Middelkoop onderuit gehaald binnen de zestien. Hij was daarbij dermate geblesseerd geraakt dat hij zich moest laten vervangen door Sebastiaan Meek. Niels van der Zaal die anders zo doeltreffend is vanaf de elfmeterstip zag de toegekende strafschop gestopt door Jordi Wens. Dat betekende eigenlijk het keerpunt in de wedstrijd. Gesteund door deze meevaller gingen de gasten op zoek naar een beter resultaat.  Het zocht meer de aanval en Zuidvogels ging steeds slordiger spelen. Men wist de bal niet meer in de ploeg te houden. Na twintig minuten in de tweede helft werd Umit Dinc van het veld gestuurd na een domme overtreding. Het betekende zijn tweede gele kaart, dus rood kreeg hij voor getoverd. Zuidvogels leek de overwinning over de streep te trekken, maar zes minuten voor tijd was het Jay Klaas Wijngaarden die voor de aansluitingstreffer tekende. De organisatie was bij Zuidvogels daarop helemaal zoek en daar profiteerden de gasten dankbaar van. Eerst was het Kenzo Brown die voor de gelijkmaker zorgde en Jay Klaas Wijngaarden zette tot ontzetting van alle Zuidvogelsaanhangers de 2-3 op het scorebord.