Overtuigende zege Zuidvogels op CSW (3-0)

61'

1e klasse A

23 februari 2019 14:30

Dhr. D. Korbee (Nieuw-Vennep)

De ene week lukt het niet, de andere week weer wel. Het overkomt Zuidvogels in deze knotsgekke competitie. Vorige week speelde het overwegend goed, maar kon er niet gewonnen worden. Deze zaterdag eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor het team van Fernandez Coto in de thuiswedstrijd tegen CSW. Voor rust wat te terughoudend en nog 0-0, na rust in een tijdsbestek van ruim 10 minuten naar 3-0 uitlopend. Een simpele zege op een niet bijster overtuigend spelend CSW, maar ook die overwinningen tellen.

Het was het inhaalweekend in de "wintersportweek" van Noord-Nederland, dus met wat afwezigen aan de kant van rood-groen. Maar dat weerhield coach Fernandez Coto er niet van om een representatief team in het veld te brengen tegen CSW uit Wilnis. Een bekend concept, met iets andere poppetjes.
De nadruk werd wel gelegd op het goed vanuit de positie spelen, zoals ook afgelopen wedstrijd tegen AFC. Dat resulteerde al snel in een een kans voor Emanuel Davies in de 8e minuut, zijn schot van 18 meter ging echter over de dwarsligger. CSW speelde zoals verwacht, afwachtend en loerend op een 'dood' moment rondom de '16' van Zuidvogels om met de beschikbare lengte koppend toe te kunnen slaan. Een aantal van deze momenten werd door de rood-blauwen gecreëerd in de 1e helft, zonder groot gevaar voor keeper Frank Mol van de thuisploeg.
Zuidvogels kreeg nog een mogelijkheid tot scoren, na een voorzet van Huib van Eijnsbergen, de inzet van Emanuel Davies met links was niet krachtig genoeg om keeper Robbert Kompier te verontrusten. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Jermain Heldoorn, na een combinatie met Pieter Koopman: zijn inzet met links werd echter half geraakt en ging helaas naast de goal. Ruststand 0-0

Na rust eenzelfde spelbeeld, Zuidvogels had voetballend de overhand en CSW plooide terug als team. In de 48e minuut een vlotte combinatie over rechts: een prima diepe crossbal van Steve Promes op Daryl Yngard, een harde voorzet van de rechtsback en bij de 1e paal kon Pieter Koopman niet voldoende richting aan de bal geven om doeltreffend te zijn.
Het was uitstel van executie voor de bezoekers, nog geen minuut later een prima actie van Emanuel Davies over rechts, zijn voorzet bij de 2e paal werd keurig binnen getikt door de immer rustig blijvende Wouter v.d. Berg (1-0).

Het hek was nu wel van de dam voor Zuidvogels, het continueerde zijn goede opbouwende spel en met een 1-0 voorsprong als ruggesteun voetbalt dat wel zo lekker.
In de 53e minuut kreeg het een corner op rechts te nemen, specialist Steve Promes zette zich achter de bal en met een fraaie curvebal werd Tim Horsmeier koppend in de 5-meter bediend, geen houden aan voor keeper Robbert Kompier (2-0).

Het publiek werd zo nu en dan bediend met fraaie voetballende hoogstandjes van de vanmiddag prima spelende Steve Promes, een beeld dat de gehele 2e helft op Zuidvogels betrekking had: de bovenliggende partij zijn, weinig tot geen kansen achterin weggevend en naar voren toe voetballend de overhand hebben.
Dat resulteerde ook nog in de (3-0) in de 62e minuut: weer was Steve Promes de aangever van een voorzet vanaf rechts, nu stond Pieter Koopman op de juiste plek om de aangesneden bal in de touwen te koppen.

CSW had weinig verweer meer, het wisselde nog wel aanvallend maar had tegen dit Zuidvogels eigenlijk niets meer in te brengen. Een compliment voor de hele Huizer ploeg derhalve, geconcentreerd gespeeld als team en de zege over de streep getrokken. Dat zien de supporters graag.
Volgende week carnavalsweekend, dus geen competitievoetbal voor Zuidvogels. Voor de beker speelt het wel a.s. woensdag 27 februari in Alkmaar tegen zondag 2e klasser Kolping Boys, aanvang: 20.15 uur