... (solo)

1e klasse A

23 maart 2019 14:30

X. Stoffer (Rotterdam)

Het lek leek boven tegen Breukelen-uit, maar daar bleek in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen'30 weinig meer van. De 1-0 voorsprong na een half uur voetballen leek eerder verlammend te werken dan vertrouwenwekkend: binnen 10 minuten stond de 1-2 al op het virtuele scorebord. Na rust drong Zuidvogels wel aan voor de gelijkmaker, maar moest met lede ogen toezien dat door een eigen fout de winst wederom werd weggegeven aan de tegenstander. Zwaluwen'30 was de winnaar na 90 minuten voetbal met 1-3.

Zuidvogels speelt dit seizoen zeer wisselvallig, met als voorlopig 'resultaat' een redelijk onheilspellende positie op de ranglijst. Ook deze wedstrijd tegen Zwaluwen'30 was weer een voorbeeld hoe kwetsbaar de ploeg oogt, ondanks een moeizaam verkregen 1-0 voorsprong.

Het eerste halfuur leek er weer weinig aan de hand voor de rood-groenen van Fernandez Coto, 2 gevaarlijke vrije trappen van Ivo de Heus en een gemiste volley van Jermain Heldoorn waren de grootste wapenfeiten van de thuisploeg, Zwaluwen'30 zette daar een gevaarlijke corner met een grote kans voor Gani Meholli tegenover. De score bleef echter vooralsnog dubbelblank, tot de 28e minuut: een diepe bal op de sprintende Pieter Koopman, een afschuwelijk misverstand tussen Ivo Rottiné en keeper Tim Elmers, waarna Koopman de bal met de punt van de schoen tergend langzaam over de doellijn wist te krijgen (1-0)

Weer een voorsprong voor de thuisploeg, maar evenals in voorgaande wedstrijden bleek dit allerminst een garantie voor succes. Zwaluwen'30 zette na dit misverstand de motor in een hogere versnelling en 4 minuten later glipte linkerspits Jelle Huitema in de '16' langs Stephan Campbell. De rechtsback wilde de spits afstoppen met een glijdende tackle, veroverde ook de bal maar raakte volgens de arbiter ook het been van Huitema, die hiervoor gedecideerd naar de stip wees. Ivo Rottiné verzilverde de penalty en maakte hiermee zijn voorgaande fout goed (1-1).

De thuisploeg was hierdoor wel 'van de leg', want vlak voor rust vond Zwaluwen'30 weer over links een opening om de bal voor de goal van Zuidvogels te krijgen, keeper Danny Versteegt wist er nog een hand tegen te krijgen maar de botsende bal kwam voor de voeten van Jelle Huitema die simpel in het lege doel kon scoren (1-2). Even hierna floot arbiter Stoffer voor de rust.

In de 2e helft een strijdend Zuidvogels, dat via combinatiespel Zwaluwen'30 onder druk zette. De thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden om de score weer in evenwicht te krijgen, maar Jermain Heldoorn, Pieter Koopman en Gregory Schaken waren niet rustig genoeg voor de goal om de gelijkmaker te realiseren. Naarmate de tijd verstreek bleken de bezoekers slim genoeg om een aantal malen via de omschakeling Zuidvogels pijn te doen in de verdedigende linie, zonder tot scoren te komen. Dat het alsnog (1-3) werd in de 75e minuut was puur te wijten aan een inworp van Zuidvogels die zomaar in de voeten van Zwaluwen-invaller Jim Nelen werd geplaatst, zijn run naar de goal van Danny Versteegt werd nog gestuit door deze keeper, maar Nelen wist in 2e instantie de bal toch over de lijn te krijgen. Weer een voorbeeld van de kwetsbaarheid van Zuidvogels in 'schakelmomenten' in deze competitie.

In de laatste fase van de wedstrijd werd er nog aanvallend gewisseld door Fernandez Coto, het mocht helaas niet meer baten. Thuisduels voor Zuidvogels blijken heel weinig sucesvol te verlopen voor de Huizer equipe dit seizoen...
Komend weekend geen competitievoetbal voor rood-groen, op woensdag 3 april speelt het voor de districtsbeker in de achtste finale een thuiswedstrijd tegen Hollandia Tuitjehorn, aanvang 20.00 uur.

De zaterdag erop (6 april) speelt het dan voor de competite tegen koploper DHSC in Utrecht.