1e klasse A

10 november 2018 14:30

Dhr. M. Kool (Castricum)

Het moest er van komen deze middag: na wat ongelukkig opgelopen puntverlies in de afgelopen weken, had Zuidvogels zich vanmiddag simpel tot doel gesteld om, koste wat het kost, een overwinnning te behalen op streekgenoot Victoria uit Loosdrecht en zodoende wat uit de negatieve (punten-) spiraal te geraken.
En dat lukte ook. Niet in een sprankelend duel voor de toeschouwers op de overdekte (en dus droge..) tribune, maar dat deerde de rood-groene equipe van Fernandez Coto minder. Voor rust de 1-0 en na een uur spelen de 2-0, met mogelijkheden op meer. Het bleef uiteindelijk steken op (2-0) en dat was voldoende om het gestelde doel te behalen op deze inhaalzaterdag.

De equipe van Juan Fernandez Coto startte met een andere voorhoede dan afgelopen zaterdag tegen CSW-uit, Steve Promes en Jermain Heldoorn kregen nu een basisplaats toebedeeld.

Het begin van het duel was aarzelend van Huizer zijde, Victoria probeerde brutaal meer naar voren te spelen, zonder tot doelgevaarlijke acties te komen. Na een kwartier begon de rood-groene motor wat beter te draaien, de buitenspelers Promes en Davies werden direkter aangespeeld en daar kwam gevaar uit. Een voorzet van Steve Promes in de 16e minuut werd door iedereen gemist en verdween voorlangs de goal van Giovanni Santangelo van de Loosrechters en een prima aangesneden corner van rechts van diezelfde Promes werd 12 minuten later door centrale verdediger Tim Horsmeier net niet voldoende met het hoofd 'gestuurd' om tussen de palen te geraken. Een doelrijpe kans die helaas werd gemist.

Zuidvogels bleef de bovenliggende partij in het vervolg van de 1e helft, Victoria probeerde wel tot voetballen te komen, maar was in de persoonlijke duels niet overtuigend genoeg om aanvallend potten te kunnen breken. Zo bleven de aanvallen van rood-groen richting het Victoria-doel golven, zonder dat er nu echt sprake was van sprankelend aanvalsspel van de thuisploeg. Op momenten liet het via de flanken wel zien dat daar de mogelijkheden lagen om Victoria pijn te kunnen doen, maar het duurde tot de 40e minuut totdat dit overwicht ook in een doelpunt kon worden uitgedrukt.
Deze keer was het Gregory Schaken over links die prima in de diepte werd aangespeeld door Steve Promes, zijn lage voorzet vanaf de achterlijn werd kunstig 'overlopen' door Jermain Heldoorn bij de 1e paal en het was de aangesloten rechterspits Emanuel Davies die vanaf 3 meter de bal rustig achter Santangelo kon tikken (1-0). Een verdiende voorsprong voor de rood-groenen, die dit vasthielden tot aan de rust.

Na de rust werd een aanvallender Victoria verwacht, coach van 't Hooft wisselde ook aanvallend en in de eerste minuten na rust drongen de Loosdrechters wat nadrukkelijk aan. Tot echte doelrijpe kansen kwam het echter niet, centraal achterin hadden Boné en Horsmeier het prima voor elkaar en via de flanken kwam er wel wat dreiging, maar de backs Campbell en van Eijnsbergen gaven niet al teveel ruimte weg aan de spitsen van Victoria. Doelgevaar voor keeper Frank Mol ontstond er dus hoegenaamd niet.

Zuidvogels op zijn beurt probeerde via de zijkanten tot gevaar te komen, rechterspits Davies werd vaak gezocht en was dreigend in zijn eerste meters, het goede vervolg in zijn acties was er nog niet. Linkerspits Promes was deze middag vooral dreigend met goed aangesneden vrije trappen en gevaarlijk indraaiende corners, een doeltreffend vervolg was ook daarop nog niet het geval.

Na een uur spelen viel dan toch de (2-0) voor de Zuidvogels, weer was het de vanmiddag energiek spelende Emanuel Davies die een doorgekopte ingooi via Tim Horsmeier vanaf rechts volley op de pantoffel nam, keeper Santangelo had hier geen verweer op.

Victoria wisselde hierna 2x, zocht energieker dan voor rust de aanval, maar wist in de eindfase niet voldoende gevaar te stichten om het keeper Frank Mol echt moeilijk te maken. De wedstrijd ging dus eigenlijk als de welbekende nachtkaars uit, Zuidvogels hoefde niet echt meer aan te dringen met deze voorsprong en Victoria kon niet veel beter dan het liet zien op het veld. In de eindfase wisselde Fernandez Coto ook nog 2x, Wouter v.d. Berg en Geraily Macnack kwamen in het veld voor Promes en Heldoorn. V.d Berg kreeg vlak voor tijd nog een levensgrote kans op de 3-0, maar schoof van 8 meter de bal met rechts net naast de verkeerde kant van de paal.

Een terechte overwinning voor Zuidvogels, dat volgende week nogmaals thuis mag aantreden. Dan is Roda'46 uit Leusden de oppponent. Aanvang van dat duel: 14.30 uur.

A.s. dinsdag speelt Zuidvogels in de 2e ronde van de districtsbeker West-1 een uitwedstrijd in het veraf gelegen Wieringerwerf tegen DWOW. Aanvang van dit duel: 20.00 uur.