Zuidvogels revancheert zich tegen Breukelen (0-2)

Tim Horsmeier (intikker)

1e klasse A

16 maart 2019 14:30

Anne Greveling (Rotterdam)

Hoe fijn is het om na een belabberde 2e helft tegen Argon, je als team direkt te kunnen revancheren in de eerstvolgende wedstrijd. Tegen FC Breukelen, in stormachtige omstandigheden, liet Zuidvogels zien geleerd te hebben van het echec vorige week en werd thuisploeg Breukelen op regelmatige wijze met 0-2 afgeschud. Een prima ploegprestatie, het team heeft zich opgericht en knokt zich een weg omhoog in 1A.

Coach Fernandez Coto moest in de warming-up Jorni Camps laten afhaken vanwege een toch niet geheel 'zuivere' hamstring, Stephan Campbell was zijn logische vervanger.
Als gezegd, de omstandigheden waren voor beide ploegen lastig, een harde wind blies schuin over het open veld in Breukelen, je aanpassen aan de omstandigheden was dus noodzakelijk.

Zuidvogels leek daar toch het best mee om te gaan. De bal werd goed in de ploeg gehouden en in de eerste 10 minuten met schuin wind tegen combineerde rood-groen goed naar voren. In de 8e minuut kreeg Pieter Koopman al een goede kans, na een kopbal van Jermain Heldoorn werd zijn inzet door keeper Nick Turksma tot corner verwerkt. Deze corner, getrapt door Gregory Schaken, werd vervolgens hard door Tim Horsmeier ingekopt, weer was het Turksma die er nog een hand tegen kreeg.

In de volgende fase probeerde Breukelen vanuit de omschakeling Zuidvogels te verrassen, maar achterin had het weer herenigde duo de Heus/Horsmeier goed het zicht op de snelle Mike Versloot, die hoegenaamd geen voet aan de grond kreeg tegen deze 2 verdedigers.

In de laatste fase vlak voor rust toch weer Zuidvogels dat mogelijkheden kreeg om te scoren, een pass van Ricardo Tat op linkerspits Wouter v.d. Berg werd op het laatst nog geblokt door een Breukelen-verdediger. De ingooi op links kwam wederom terecht bij Wouter v.d. Berg, met zijn linker werd op rechts Jermain Heldoorn gevonden, deze bewaarde het overzicht in de '16' met een prima breedtepass op de vrijstaande Pieter Koopman, zijn beheerste schuiver in de rechterhoek betekende de (0-1) voor Zuidvogels. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het rustsignaal van arbiter Greveling.

Na rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld: Breukelen probeerde aan te dringen voor de gelijkmaker, maar hun aanvalspogingen waren te doorzichtig om het de Zuidvogels-afweer echt moeilijk te maken. Een aantal corners waren vooralsnog de enige wapenfeiten van de withemden, groot gevaar kwam hier niet uit voort voor de neus van keeper Danny Versteegt.

Zuidvogels daarentegen combineerde beter naar voren, liet de bal het werk doen en kreeg rond het uur via de nu meer aanvallend ingestelde Gregory Schaken nog een 2-tal scoringsmogelijkheden op de 0-2, beide malen zocht hij het doel te hoog.
Nadat Wouter v.d. Berg een harde inzet via Turksma naast zag gaan, was het Gregory Schaken die de daaropvolgende corner fraai in de 5-meter liet ploffen: de inlopende Tim Horsmeier was attent en tikte met de punt van de schoen de bal tegen de touwen (0-2).

Breukelen wisselde 2x maal aanvallend en Zuidvogels antwoordde met een drie-tal invallers die het middenveld gingen versterken. Richard Gooijer was één van hun, na 6 maanden blessureleed kon hij zodoende zijn eerste minuten weer terug in de hoofdmacht maken. De bezoekers kregen nog een 2-tal mogelijkheden op de 0-3, maar verzaakten.

Breukelen probeerde met man en macht in de slotfase nog de aansluitingstreffer te realiseren, was daar een minuut voor tijd nog dichtbij via invaller Tom Kalkhuis, maar zijn inzet werd katachtig door Danny Versteegt over de lat getikt. Hij bekroonde hiermee een solide keepers-game voor 'de Zuid' en hield de nul vast tot het einde. Een knappe overwinning van een rood-groen collectief, de noodzakelijke 3 punten zaten weer in de knip.
Volgende week een thuiswedstrijd voor de equipe van Fernandez Coto, dan ontvangt het Zwaluwen'30 uit Hoorn.