88'

1e klasse A

9 maart 2019 14:30

Thomas Hardeman, Wijk bij Duurstede

Een voetbalwedstrijd duurt 2 x 45 minuten, dat is eenieder bekend. De rood-groenen van Fernandez Coto lieten in het eerste deel van de wedstrijd tegen Argon zien dat er weinig aan de hand leek en zochten de thee op met een (weliswaar magere) 1-0 voorsprong.
Maar in deel 2 wisten de toeschouwers niet wat ze zagen. Volkomen onherkenbaar waren het dezelfde 11 spelers die in een tijdsbestek van ruim 10 minuten na een uur spelen deze voorsprong weggaven aan de bezoekers en er na 90 minuten uiteindelijk 1-4 op het virtuele scorebord voor terugzagen.
Ontgoocheling maakte zich na afloop meester van de totale selectie en staf, want verliezen doe je nu eenmaal met zijn allen.

Zuidvogels begon aan de wedstrijd tegen Argon in de wetenschap dat er door de coach wederom geschoven moest worden met poppetjes en dat in een fase van de competitie dat de te verdienen punten heel duur gingen worden. Het begin was erg afwachtend van rood-groene zijde, Argon had de overhand zonder tot kansen te komen. Het spelpeil van beide partijen was in deze fase niet erg verheffend. Het leek er ook op dat voor beide teams de "nul" handhaven vooralsnog heiliger was dan het scoren van doelpunten.

Daar kwam verandering in na ongeveer een half uur spelen: Zuidvogels combineerde beter naar voren en creëerde een vier-tal (!) kansen op de openingsgoal. Pieter Koopman, Ricardo Tat, Gregory Schaken en Steve Promes hadden, na goed uitgevoerde aanvallen in een tijdsbestek van 10 minuten, hun vizier nog niet op scherp, allen misten de mogelijkheden tot scoren. Drie minuten voor rust dan toch de (1-0) voor de thuisploeg: een steekpass van Gregory Schaken door het midden op Koopman werd door laatstgenoemde op de uitkomende keeper Romero Antonioli getikt, de terugspringende bal werd door de attent meegelopen Emanuel Davies alsnog tegen de touwen getikt. Vlak hierna floot de prima fluitende arbiter Thomas Hardeman voor de rust.

In de rust werd door coach Fernandez Coto benadrukt dat met een goede organisatie deze voorsprong minstens behouden en wellicht uitgebouwd kon worden, daar gaf het verloop van dit duel na 45 minuten spelen wel degelijk aanleiding toe.
Argon dacht daar na rust toch iets anders over. Zuidvogels liet zich uit de kleedkamer komend, min of meer de kaas van het brood eten. Duels op het middenveld werden te weinig aangegaan en de bezoekers wonnen terrein.
De gelijkmaker was een voorbeeld van de ontgoochelende wijze waarop Zuidvogels zich te kijk liet zetten. Een achteloos weggegeven vrije trap naast de 16, niet goed 1-op-1 dekken in het strafschopgebied en de bijna kleinste man van Argon Bas Boelhouwer kon matig inkoppend de bal toch over de doellijn werken (1-1).
De totstandkoming van dit doelpunt was min of meer exemplarisch voor het spel wat rood-groen hierna liet zien. Het leek compleet de weg kwijt te zijn, zeker nadat spits Epi Kraemer als invaller bij Argon binnen de lijnen kwam. In de 64e minuut kreeg hij vrij baan via links om zo 40 meter door te stomen naar keeper Danny Versteegt en de bal lag wederom in het net (1-2).
De (1-3) in de 77e minuut was de resultante van een mislukte verdedigende kopbal van Ricardo Tat, die het centrum van Zuidvogels volkomen kansloos maakte op de intikker van Dylan Bergkamp. Argon geloofde zijn ogen niet, maar zo gemakkelijk in winnende positie komen hadden zij nog niet vaak meegemaakt...
De uiteindelijke (1-4) van Patrick Lokken vlak voor tijd was nog een extra schepje zout in de wond van Zuidvogels, die kon er ook nog wel bij.
Zwaar teleurgesteld over zo'n 2e helft verliet een ieder die rood-groen was het speelveld, een ontluisterende nederlaag die hard aankwam bij de aanhang.
De "scherven" zullen deze week bijeengeraapt moeten worden door de Huizer ploeg, want volgende week wacht namelijk het uitduel in en tegen Breukelen.