2 februari 2019 15:00

Scheidsrechter

Dhr. R.v.d. Wielen

Onbekend

Zuidvogels heeft ook zijn 2e wedstrijd na de officiële winterbreak in winst weten om te zetten. Onder winters-gure omstandigheden werd in Leusden Roda'46 met de kleinst mogelijke score (0-1) verslagen, ook nog voortkomend uit een eigen doelpunt van de Leusdenaren in de beginfase. Tot het einde toe werd deze voorsprong behouden door de Huizer ploeg, hiermee een vervolg gevend aan de verdere opmars naar boven.

Met 2 veldtrainingen deze week in de benen tussen alle gevallen sneeuw door, kon Zuidvogels met een selectie van 15 fitte spelers afreizen naar Leusden, een luxe die coach Fernandez Coto zich al ettelijke weken niet meer heeft kunnen veroorloven. Dus konden er weer keuzes gemaakt worden.
In de beginfase was Zuidvogels duidelijk gretiger dan de thuisploeg, spits Pieter Koopman kreeg 2x de mogelijkheid om de openingstreffer voor de Huizer blauw-witten op het bord te krijgen, beide schoten van hem van enige afstand werden gepareerd door keeper Charif Esadik.

Na 8 minuten was het wel raak voor de bezoekers, een hoog in de '16' teruggebrachte bal van Ricardo Tat werd half teruggekopt door de centrale verdiger van Roda, echter (zonder het zich te beseffen) over de te ver voor zijn doel staande keeper Esadik, de eigen goal werd hierbij dus een feit (0-1).

Hierna een fase dat Roda'46 voetballend de verdediging van Zuidvogels trachtte te verrassen, wat echter weinig uitgespeelde mogelijkheden opleverde voor de thuisploeg. De aanvallen stierven meestal in schoonheid of het moest keeper Frank Mol zijn van de Huizer ploeg die een sta-in-de-weg vormde voor de rood-zwarten.

De laatste 5 minuten voor rust waren er een drie-tal mogelijkheden voor de bezoekers om de 0-1 voorsprong uit te breiden, spits Pieter Koopman vond 2x keeper Esadik op zijn pad en 1x bracht de lat redding voor de thuisploeg. De thee werd met 0-1 gehaald.

Na rust een ander schouwspel, Roda'46 schakelde over in een hogere versnelling en trachtte via uitgekiend middenveldspel de defensie van Zuidvogels uiteen te rafelen. Het kwam een aantal malen dichtbij keeper Frank Mol, maar deze Westfries van oorsprong wist van geen wijken en had voor zich 2 uitstekende centrale verdedigers te weten Ivo de Heus en Tim Horsmeier, die zeer nuttige hand- en spandiensten voor hem wisten te verrichten. Wat de thuisploeg ook probeerde, de 0 bleef voor hun op het scorebord staan.

In de enkele counter die Zuidvogels nog wist uit te voeren in het 2e bedrijf, kreeg Wouter v.d. Berg in de 54e minuut nog een opgelegde mogelijkheid aangeboden via rechtsback Daryl Yngard, hij had net teveel tijd nodig om zuiver uit te halen, zijn schot ging centimeters naast.

Met de nodige pijn en moeite wist Zuidvogels de benauwde 0-1 over de streep te trekken met weer 3 punten als gevolg en uiteindelijk was dat ook hetgeen wat telde deze middag.
Volgende week speelt Zuidvogels een thuiswedstrijd, WVHEDW is dan de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur.