Teleurstellend optreden Zuidvogels tegen Breukelen (0-2)

Breukelen FC 1

1e klasse A

27 oktober 2018 14:30

Dhr. P. C. Vreeswijk (Leidschendam)

Zuidvogels heeft in een van zijn kant matige wedstrijd tegen FC Breukelen de punten gelaten aan de bezoekers uit het gelijknamige dorp in Utrecht.

Twee maal een goed uitgevoerde counter van de withemden voor de rust waren voor centrumspits Mike Versloot voldoende om de bal evenzovele malen achter doelman Frank Mol te krijgen voor de 0-2 voorsprong. Na rust drong Zuidvogels wel aan en ondanks een aantal goede kansen op een treffer, was het per saldo toch veel te weinig om de goed georganiseerde verdediging van Breukelen aan het wankelen te krijgen. Een teleurstellende middag voor de rood-groenen derhalve.

Vooraf was het duidelijk: beide ploegen snakten naar een '3-punter' en degene die daar het slimst mee om zou gaan, was spekkoper.

Breukelen had een heldere speelwijze vanaf het begin: de bal werd aan Zuidvogels gelaten en pas op 40 meter van de eigen goal werd gegroepeerd getracht de bal te veroveren, om vervolgens in de omschakeling de snelle centrumspits Mike Versloot in de diepte te lanceren. Zuidvogels was er vooraf voor gewaarschuwd, maar kennelijk was deze boodschap niet goed doorgekomen: een te gemakkelijk gegeven diepe bal in de 9e minuut vanaf het middenveld op de sprintende Versloot kon niet tijdig bijgebeend worden door het centrale duo van Zuidvogels, Versloot had wel goed het oog op de opstuitende bal en passeerde keeper Frank Mol met een bekeken lob (0-1).

Een domper van jewelste voor de thuisploeg, die een minuut later doelman Frank Mol moest bedanken voor een flitsende redding in een 1-op-1 met Tom Kalkhuis.

Zuidvogels probeerde met secuur positiespel het georganiseerd verdedigende Breukelen te verschalken, maar had geen geluk toen Jermain Heldoorn in de 14e minuut een goed indraaiende corner van Steve Promes recht in de handen van de keeper van Breukelen kopte. Vijf minuten later een grote kans voor Ricardo Tat, een doorgekopte bal van Tim Horsmeier werd op 6 meter van de goal met links door hem op het doel "geaaid' (redding van de doelman) in plaats van strak tussen de palen.

Breukelen bleef volharden in het eigen spel en op slag van rust was het daarin weer succesvol: op de achterlijn wist de rechterspits de bal nog gevaarlijk voor het doel te krijgen en Mike Versloot stond goed gepositioneerd bij de 1e paal om deze kans binnen te tikken (0-2), een goal op een psychologisch belangrijk moment. Rust 0-2, twee kansen voor Breukelen waren genoeg voor deze voorsprong.

Na rust wijzigde coach Fernandez Coto zijn team en ging met nog meer aanvallende intenties opereren. Emanuel Davies en de net van een griepje herstelde Hidde van Erkel waren de vervangers voor Richard Gooijer en Stephan Campbell. Het getoonde spel was eigenlijk identiek aan dat van voor rust, Zuidvogels met het meeste balbezit, maar dat werd door Breukelen toegestaan tot iets op hun eigen helft. De resultantes van dit balbezit waren echter maar weinig dreigende momenten voor de goal van hun doelman.

De beste mogelijkheden op de aansluitingstreffer waren voor Steve Promes (vrije schotkans gestopt door de keeper) en Ricardo Tat (bal van 8 meter overgeschoten), grotere mogelijkheden wist het eigenlijk niet te creëeren. Het echte geloof ontbrak er vanmiddag aan bij de rood-groenen, Breukelen voelde dat haarfijn aan en met 0-2 werd door hun dan ook aan het langste eind getrokken.

Een nederlaag die hard aankwam bij de thuisploeg, het heeft deze week de kans om de 'wonden' te likken en nu eens echt op te gaan staan in de volgende wedstrijd die op het programma staat: een uitduel tegen CSW in Wilnis op zaterdag 3 november, aanvang 14.30 uur.