20 april 2019 14:30

Scheidsrechter

Dhr. T. Smit

Onbekend

Een voor de punten knokkend Zuidvogels stond na afloop toch met lege handen na een 2-1 nederlaag. En als dat 1 minuut voor tijd gebeurt in Alphen a/d Rijn tegen ARC, is dat extra zuur. Maar wel de realiteit. Nog 3 rondes te gaan...

De wedstrijd op echt natuurgras, weliswaar heel droog en stroperig, stond bol van de spanning. ARC moest winnen om bij te blijven bij de koplopers en Zuidvogels moest dat ook maar dan onderin om p/d te voorkomen.
Het leverde weinig goed voetbal op van beide partijen, maar in deze fase van de strijd kiezen coaches voor de punten, veel moet daarvoor dus wijken.

ARC had daar in de 1e helft het meest mee te kampen, het kwam niet aan voetballen toe, mede ook omdat Zuidvogels zich goed had aangepast aan de tegenstander en via de flanken weinig ruimte weggaf en ook centraal goed stond om de combinaties van ARC te laten stranden.

Zo waren de schaarse score-mogelijkheden voor beide teams op de vingers van een halve hand te tellen, Zuidvogels was net de betere daarin, want kwam door een foutief verwerkte kopbal van verdediger Derek Prins na een vrije trap van Gregory Schaken via verdediger Tim Horsmeier koppend op een (0-1) voorsprong. ARC liet vervolgens weinig meer zien voor de goal van Frank Mol en zo werd de thee gehaald.

Na rust een hevig aandringend ARC, Zuidvogels moest terug en kon in sommige gevallen de aanvalslust van de thuisploeg niet regulier afstoppen. De arbiter van dienst had het er maar druk mee, de gele kaarten waren niet van de lucht...
De bezoekers hielden lang stand, maar in de 69e minuut kwam ARC gelijk, een corner van rechts werd steenhard ingekopt door Youri Duisterhof (1-1).

De laatste 10 minuten zaten beide teams er wel doorheen, de hitte en het stroperige veld hadden hun tol geeist. Zuidvogels ging vol voor een punt met alles wat ze nog in hun lijven over hadden en ook ARC ging met de moed der wanhoop op zoek naar de noodzakelijke 2-1. Die viel alsnog 1 minuut voor tijd, een dekkingsfout centraal achterin bij Zuidvogels stelde invaller Tren Drexhage in staat om door te breken richting Frank Mol en fel geattaqueerd toch in staat was om de winnende binnen te tikken. Vreugde bij ARC, doffe droefenis bij Zuidvogels.

De competite staat nu 2 weken 'on hold', het eerstvolgende competitieduel van Zuidvogels is zaterdag 11 mei, dan ontvangt het BOL op de Wolfskamer.
Op dinsdag 7 mei speelt Zuidvogels het halve finaleduel voor de districtsbeker tegen Fortuna Wormerveer op de Wolfskamer, aanvang: 20.00 uur