13 oktober 2018 14:30

Scheidsrechter

Dhr. S.C. Kraak (Piershil)

Onbekend

De Huizer blauw-witten (uit-tenue!) hebben bij het rood-groene Aalsmeer een zwaarbevochten punt weggesleept. Na een ultra-vroege voorsprong voor Zuidvogels via Pieter Koopman was het Aalsmeer dat in het vervolg van het duel overtuigender spel liet zien en met name voor rust veel doelrijpe kansen wist te creëren, zonder te scoren overigens. Na rust viel snel de verdiende 1-1 voor Aalsmeer, waarna het duel nog alle kanten op kon. De thuisploeg had in het 1e uur veel energie verbruikt en liet zich wat terugzakken, de bezoekers kregen meer ruimte maar deden daar weinig mee. Een gelijkspel werd het uiteindelijk, gezien de kansenverhouding en de overtuiging qua spelopvatting kreeg Aalsmeer hiermee te weinig...

Zuidvogels heeft in Aalsmeer niet datgene laten zien, wat er initieel wel in de ploeg zit. De tegenstander was er verantwoordelijk voor dat de Huizer ploeg niet in het spel kon komen, al kwam het na de eerste de beste aanval wel tot scoren. Pieter Koopman werd in de '16' direct ingespeeld, draaide met zijn lichaam voorbij directe tegenstander Delgado, die niet veel anders kon dan hem tegen het kunstgras te drukken, strafschop derhalve. Koopman ging zelf achter de bal staan en tikte in de 2e minuut de (0-1) zuiver binnen.

Normaal gesproken een steun in de rug voor de ploeg die op voorsprong komt, maar dat was nu zeker niet het geval. Aalsmeer ontpopte zich als een vechtmachine, won veel duels op het hele veld en drong aan via de zijkanten. Linksback Kogeldans en rechterspits Martin Campbell waren de belangrijkste exponenten van dit aanvallende Aalsmeer en de Zuidvogels-verdediging kwam telkens stappen tekort om deze rappe mannen uit het strafschopgebied te houden. Ook op het middenveld was Zuidvogels bij tijd en wijle erg slordig in de passing, wat Aalsmeer slechts 'sterker' maakte.

Kansen ontstonden er voor de thuisploeg via Berry Kramer (kopbal onderkant lat), een afgekeurde goal van Giliano Eijken wegens buitenspel en een geplaatst schot van Calvin Koster die centimeters naast het doel van Mol verdween. Daarnaast onderscheidde keeper Frank Mol zich een aantal malen in een 1-tegen-1, met hangen en wurgen wist Zuidvogels de '0' tot de rust vast te houden. Qua kansenverhouding en veldspel had Aalsmeer echter op voorsprong kunnen en moeten staan...

Na rust viel snel de verdiende (1-1), na een snelle omschakeling van Aalsmeer met te weinig Zuidvogels-spelers achter de bal. In een kluts-situatie die eerst nog door keeper Mol werd gered, was het in 2e instantie Giliano Eijken die de bal in de 46e minuut over de doelijn wist te krijgen. Aalsmeer probeerde in deze fase door te drukken en creëerde nog een aantal doelrijpe mogelijkheden door met name in de duels veel overtuigender te spelen. Doelpunten leverde dit niet meer op en de thuisploeg moest langzaam naar achteren, de energie in de tank raakte in deze weersomstandigheden (25*) op een stroef kunstgrasveld namelijk wel op.
De Huizer bezoekers kropen langzaam uit de omstrengeling, kregen meer ruimte met name op het middenveld, maar wisten daar veel te weinig uit te halen. De ploeg zat onvoldoende in de wedstrijd en dan is het vaak zo dat de echte overtuiging in de laatste fase ook ontbreekt. Pieter Koopman werd 10 minuten voor tijd nog fraai aangespeeld door invaller Gregory Schaken, zijn inzet kon nog net door Burak Sitil in de 5-meter geblokt worden.
De 22 acteurs waren moegestreden en verzoenden zich met ieder een punt.

Volgende week speelt Zuidvogels weer een uitwedstrijd, dan in Mijdrecht tegen Argon. Aanvang: 14.30 uur.