FC Aalsmeer 1

1e klasse A

25 mei 2019 14:30

E. (Erwin) Dam

Met de hakken over de sloot, billenknijpend...;zo heeft Zuidvogels de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-19 overleefd. In het beslissende slotduel tegen FC Aalsmeer werd het broodnodige ene punt middels een 0-0 binnengeharkt om p/d-wedstrijden om lijfsbehoud te voorkomen. Aalsmeer werd hierdoor alsnog het kind van de rekening en moet samen met CSW de p/d-serie in om het 1e klasseschap te behouden.

De start van het duel was niet bemoedigend voor Zuidvogels: de net van een kuitblessure herstelde Ivo de Heus moest in de warming-up alsnog afhaken, wat schuiven met beschikbare poppetjes betekende voor scheidend coach Fernandez Coto. Ricardo Tat moest van zijn favoriete middenveldpositie naar centrale verdediger en Emanuel Davies startte op zijn plek.
In de eerste helft was er een licht overwicht voor de thuisploeg, Aalsmeer had zich voorgenomen niet al te veel risico's te gaan nemen om een goal te forceren, dat kon ook in de 2e helft nog wel...

Dat leverde Zuidvogels een twee-tal goede kansen op de wellicht bevrijdende 1-0 op, maar Jermain Heldoorn's inzet in de 35e minuut op een voorzet van Hidde van Erkel kon nog net door de attent reagerende keeper Niek van der Wiel weggetikt worden en 5 minuten voor rust wist Emanuel Davies in een sprintduel het centrale duo van Aalsmeer te verrassen, zijn inzet was echter niet nauwkeurig genoeg en verdween centimeters naast het doel van van der Wiel. Aalsmeer zette hier hoegenaamd niets tegenover, maar bleef zodoende nog wel in de wedstrijd.

Na rust probeerde Aalsmeer de bakens te verzetten, het moest een goal maken om op die broodnodige voorsprong te komen. Zuidvogels liet zich in duelkracht somtijds aftroeven en moest stukje bij beetje naar achteren. Dat leverde nog geen heel grote kansen op voor de bezoekers, maar het broze vertrouwen van de Huizer rood-groenen van voor de rust, brokkelde allengs af.
Het spel van beide ploegen was zeker niet goed te noemen, maar dat kan ook bijna niet in een wedstrijd waar het belang van het eindresultaat eigenlijk het spelplezier overvleugelt.
Zeker Zuidvogels kreeg hier last van, het voetbalde veel minder vrijuit en moest een aantal hachelijke momenten voor de goal middels corners toestaan. Keeper Frank Mol stond echter als vanouds weer paraat en zorgde voor de nodige opluchting bij meerdere benarde momenten voor zijn veste.

Coch Fernandez Coto wisselde nog 2x om wat lucht voorin te creëeren, invaller Wouter v.d. Berg was nog bijna succesvol in de 75e minuut middels een schot uit de draai, zijn hoge inzet ging net naast de kruising van van der Wiels doel.
Aalsmeer zette nog eenmaal aan in de toegevoegde tijd middels een gevaarlijke voorzet vanaf rechts, de bij de 2e paal neerkomende bal werd in een ultieme poging door Tim Horsmeier tot corner verwerkt zodat verder 'onheil' voor Zuidvogels hiermee werd voorkomen.
Na 5 minuten extra tijd te hebben bijgeteld, floot arbiter Erwin Dam voor het einde. Zuidvogels had zich gehandhaafd in deze klasse in een seizoen met weinig up's en veel down's. Eigenlijk te gek voor woorden voor deze selectie, maar de redenen zijn intern wel bekend waarom het zover heeft moeten komen.
De allerlaatste wedstrijd voor rood-groen voor coach Juan Fernandez Coto. Vier seizoenen heeft hij het keurkorps mogen leiden, seizoen 1 t/m 3 waren voor de club memorabel, zeker gezien het ene seizoen Hoofdklasse wat na de promotie vanuit 1A kon worden bewerkstelligd. Het 4e en laatste seizoen was qua prestaties duidelijk minder, desalniettemin heeft hij Zuidvogels keurig in de 1e klasse weten te houden, alle hulde dus voor deze gedreven coach met Zuid-Spaanse roots.

Volgend seizoen staat coach Michael v.d. Berg voor de troepen, benieuwd wat dat gaat brengen.
De vakantie voor Zuidvogels is aangebroken, de herstart van de competitie zal in september plaatsvinden. Voor eenieder vast een prettige zomervakantie toegewenst en tot volgend seizoen op de rood-groene kant van de Wolfskamer.