6 april 2019 14:30

Scheidsrechter

Dhr. J. Kraak (Piershil)

Onbekend

Het beloofde vooraf al een interessante wedstrijd te worden tegen de huidige koploper en titelpretendent in 1A: DHSC, mede gezien het heenduel in Huizen en het scoreverloop in die wedstrijd. De Domstedelingen profiteerden toen van individuele fouten van de rood-groenen en wonnen uiteindelijk met 2-4.
Vanmiddag stonden de bordjes bij aanvang weer op dubbelblank en na afloop, nadat de 'kruitdampen' enigzins waren opgetrokken, gaf het scorebord (2-2) aan. Een verdiend punt voor de equipe van coach Fernandez Coto, die in de absolute slotfase het punt alsnog veilig kon stellen.

Met een wat aangepaste opstelling voor 'rood-groen', werd met een half uur vertraging (panne onderweg vanaf Den Helder voor de ass.scheidsrechter...) het duel aangevangen in "hartje Utereg" voor de goed bezette tribune op sportpark Thorbecke. De 'Sneijder-equipe' moest de 3 punten gaan halen om aan kop te blijven in 1A en voor Zuidvogels gold precies hetzelfde, maar dan aan de onderkant van deze klasse.
Belangen dus voor beide teams en dat was in het veld goed te zien. Zowel de thuisploeg als de bezoekers gaven blijk prima te kunnen voetballen, spelers die dan in het oog springen zijn Rodney Sneijder en Gennaro Snijders bij de Utrechters en Ivo de Heus en Terry Boné bij de bezoekers.

Het spel golfde op en neer, Zuidvogels hield de linies op het relatief kleine grasveld dan ook kort op elkaar om de snelle voorwaartsen van DHSC niet teveel ruimte te gunnen en dat lukte op een aantal momenten na heel aardig. In voorwaartse zin probeerden de Huizers met vlot positiespel de DHSC-defensie onder druk te zetten, maar veel verder dan de '16' van de Utrechters kwam Zuidvogels vooralsnog niet.
In de 40e minuut de enige grote kans voor de thuisploeg in de 1e helft, een afstandsschot van Mitch v.d. Vlist teisterde de paal naast doelman Frank Mol, de bal ketste vervolgens het veld weer in. Vlak voor het rustsignaal nog een opmerkelijk moment: een sprintduel richting de '16' van Zuidvogels tussen Terry Boné en Sercan Kurdal, Boné kwam voor Kurdal en trachtte terug te spelen op Frank Mol, Kurdal plantte echter zijn elleboog op het hoofd van Boné en voor scheidsrechter Kraak was het vervolgens een abc'tje: rood voor de DHSC-speler.
De ruststand in deze bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd was 0-0.

Na rust ontbrandde de strijd pas echt. Met 11 tegen 10 was Zuidvogels numeriek in de meerderheid, maar coach Fernandez Coto had in de rust al aangegeven niets aan te passen aan de spelwijze tegen deze aanvallend sterke tegenstander. Toch was het DHSC dat in ondertal op voorsprong kwam in de 48e minuut: een snelle combinatie door het midden bracht Gennaro Snijders in kansrijke positie in '16' van Zuidvogels, hij werd lichtjes getoucheerd en arbiter Kraak oordeelde: strafschop. Snijders zelf verzilverde deze buitenkans koeltjes: (1-0).
Een domper voor de bezoekers, maar die zaten vervolgens niet bij de pakken neer. Het tot dan toe vertoonde spel van Zuidvogels was minimaal gelijkwaardig aan dat van DHSC en 3 minuten later werd dat ook duidelijk: een prima aangesneden voorzet van Steve Promes verdween over het hoofd van linksback Jeffrey Winkelman en het was Wouter v.d. Berg die zich niet bedacht en met rechts de lange hoek langs doelman Willemse vond en de stand weer in evenwicht bracht (1-1).

Beide teams bleven in voorwaartse zin de voetballende oplossing zoeken, waarbij DHSC voornamelijk de snelle Gennaro Snijders in de diepte zocht vanaf het middenveld en Zuidvogels via de Heus en Schaken de aansluiting met v.d. Berg en Koopman probeerde te vinden.

Toch was het weer DHSC dat de leiding nam in het duel, ditmaal uit een vrije trap. Specialist Rodney Sneijder krulde met links de bal in de '16'', waar de even vrijgelaten Emre Bal tussen 3 verdedigers het leder snoeihard voorbij Mol tegen de touwen knalde (2-1).
DHSC had wat het wilde, namelijk de voorsprong, en plooide hierna nadrukkelijk terug. Toch was dit niet hun favoriete spel, voor Zuidvogels gold nog slechts de Utrechters naar achteren te drukken via vleugelspel van Promes en Davies, waar het nog ruim een half uur de tijd voor had.
En de rood-groenen kwamen. Het leverde doelrijpe kansen op voor Jermain Heldoorn (bal niet goed geraakt), Gregory Schaken (inzet gestopt door de keeper), Richard Gooijer (kopbal gepareerd door de doelman) en een afgekeurde goal van Ivo de Heus (vrije trap ineens in de goal, maar afgekeurd door de grensrechter vanwege een vermeende duwfout van een Zuidvogels-aanvaller...) en een bal op de paal van Tim Horsmeier.
Weinig geluk dus voor de Huizer equipe tot dan toe en DHSC wist in de laatste 10 minuten ook nog 2x via Gennaro Snijders doelrijpe kansen te missen.

Het duel bleef zeer vermakelijk door de spanning en Zuidvogels zocht onvermoeibaar naar de gelijkmaker. De aanvallende wissels en de Sturm und Drang-tactiek voor de allerlaatste fase, deed de defensie van DHSC kraken in haar voegen. De klok had al even de 90 minuten aangetikt, maar arbiter Kraak telde terecht nog zeker 4 minuten bij vanwege tijdrekken van de thuisploeg.
Weer een hoge voorzet vanaf links in de toegevoegde tijd, de bal plofte uiteindelijk voor de voeten van de vooruitgeschoven Terry Boné die kunstig in 1 beweging het leer teruglegde op de vrijgekomen Pieter Koopman, die droog de (2-2) binnen tikte. Vreugde bij alles wat rood-groen was op en rond het veld en ook zeker verdiend gezien het vertoonde spel over 90 minuten.
Beide teams dus een punt, daar moesten ze het mee doen deze middag in Utrecht.

Volgende week de Huizer derby, op de rood-groene kant van de Wolfskamer in Huizen. Aanvang: 14.30 uur.