Zuidvogels blijft steken op een punt bij Argon (1-1)

79'

1e klasse A

20 oktober 2018 14:30

Dhr. S.G. de Haan

Voor de 2e week achtereenvolgend wist Zuidvogels in een uitwedstrijd niet de drie punten te pakken, tegen Argon in Mijdrecht werd evenals vorige week in Aalsmeer een punt over gehouden aan het duel (1-1). Te mager derhalve, zeker bezien in het licht van het veldspel en de kansenverhouding die over 90 minuten toch wel in het voordeel van de Huizer bezoekers uitviel.

Maar ondanks de meer aanvallende intenties van de Huizers, wist het qua doeltreffendheid nog niet te overtuigen. Het leek somtijds op een 'blaffende hond' die niet kon doorbijten. Een ietwat teleurstellende puntendeling dus, met een wat katterig gevoel werd Mijdrecht dan ook verlaten.

Coach Fernandez is er nog niet uit na 4 gespeelde wedstrijden van rood-groen, vandaag werd in de basisopstelling wat geschoven met poppetjes per linie en mocht Richard Gooijer zijn rentree weer maken ten faveure van de met een knieblessure kampende Ivo de Heus.

De beginfase was duidelijk voor Zuidvogels, het drong Argon achteruit en wist in de 12e minuut een grote kans te creëren: Pieter Koopman zette Jermain Heldoorn min of meer vrij voor doelman Antonioli, zijn geplaatste kopbal van 6 meter ging naast in plaats van tussen de palen...

Argon was in deze fase wat afwachtend, het probeerde te profiteren van balverlies in de opbouw bij Zuidvogels, maar slaagde daar niet echt in. Tot de 23e minuut: Epi Kraemer was op rechts zijn directe verdediger te slim af en manouvreerde Bas Boelhouwer in de '16', diens inzet werd katachtig door doelman Frank Mol voorlangs de goal tot corner getikt. Drie minuten later kwam het zelfs op een niet-gedachte voorsprong, een afschuwelijk ogend misverstand tussen beide centrale verdedigers Horsmeier en Gooijer bij een simpel te verdeidgen bal leidde er toe dat Ilias Latif ineens vrij kwam voor Frank Mol, zijn harde inzet verdween in de uiterste hoek (1-0). Een cadeautje op dat moment voor de thuisploeg, dat gretig werd uitgepakt en een domper voor de bezoekers.

Tot aan de rust was Zuidvogels de schijnbaar bovenliggende partij, tot echte kansen in de '16' kwam het echter niet en Argon haalde de rust met de 1-0 voorsprong.

Na rust een meer geïnspireerd spelende Huizer ploeg, het tempo in de aanval ging omhoog en de spitsen werden sneller aangespeeld. Jermain Heldoorn was in een tijdsbestek van 15 minuten drie keer dicht bij de gelijkmaker na evenzovele voorzetten van de zijkant, maar was ongelukkig in zijn afronding. Ook de ingevallen Wouter v.d. Berg kreeg op 16 meter een goede schietkans, maar zijn geplaatste inzet met links verdween naast de goal van keeper Antonioli.

Argon op zijn beurt wilde profiteren van de schotloosheid aan Huizer zijde en counterde een aantal malen gevaarlijk tot bij keeper Frank Mol. De doelman stond echter zijn mannetje en hield zijn kooi schoon.

De toegepaste wisselingen in het team hadden uiteindelijk succes, Stephan Campbell wist als rechterspits in de 79e minuut eindelijk de diepte te vinden bij een steekbal van Gregory Schaken, zijn voorzet werd half-volley door Pieter Koopman via de handen van Antonioli tegen het net gewerkt, de verdiende gelijkmaker (1-1).

In de laatste 10 minuten probeerde Zuidvogels de winst nog naar zich toe te trekken, een schot van de vrijstaande Hidde van Erkel in de 83e minuut kon echter weer niet tussen de palen geraken...; vlak voor tijd was het nu Argon dat gevaarlijk over links counterde, de ingevallen Romario (!) Aroma tikte half vrijstaand na een sprint vanaf links de bal voorlangs het doel van Frank Mol. Zo bleven beide ploegen steken op een punt, de aanhang van de thuisploeg kon hier onmogelijk tevreden over zijn en dat gold evenzo voor die van de bezoekers.
Volgende week speelt Zuidvogels weer eens een thuisduel, het ontvangt dan FC Breukelen om 14.30 uur.