81'
86'

28 augustus 2018 20:15

Johan Jensch (Almere)

Het 3e oefenduel van Zuidvogels in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is geeindigd in een eclatante (0-9) overwinning op FC Almere in Almere-Haven. Voor rust wist de Huizer ploeg de stand met goed voetbal al op 0-4 te krijgen, na rust werd de score regelmatig opgevoerd naar 0-9.

De score was zeker niet geflatteerd te noemen, het spel van de Huizers was degelijk en bij vlagen frivool. Topschutter vanavond was Pieter Koopman met 5 goals, hij werd zeker voor rust goed bediend vanaf de flanken.
Ook Wouter v.d. Berg deed in de 1e helft van zich spreken met 2 goals en 2 assists op Koopman.

Na rust maakten Steven v.d. Vlist met de 0-5 en Ricardo Sterk met de 0-9 de 9 voor Zuidvogels vol.

FC Almere kon met name voor rust niet veel inbrengen tegen het bij vlagen solide positiespel van de Huizers, na rust probeerde het nog wel met een aantal omschakelmomenten een goal te forceren, het was hun echter niet gegund deze avond.

De over het algemeen sportieve wedstrijd werd in goede banen geleid door arbiter Johan Jensch en zijn assistenten.

A.s. zaterdag 1 september speelt Zuidvogels in Bussum zijn 1e bekerwedstrijd voor District West-1, tegenstander is BFC. De wedstrijd daar begint om 15.15 uur aan de Meerweg.