18 januari 2014 14:30

Rijn, L.F. van

Eemdijk kwam met een afgeladen bus richting De Wolfskamer voor de streekderby. In de bestuurskamer was het een grote drukte, maar zoals gewoonlijk was het een prettig samenzijn met de team begeleiding en het bestuur van Eemdijk.
Ook wedstrijdsponsor Jan Keijer was aanwezig met zijn charmante vrouw.

De aantrekkelijke wedstrijd werd goed bezocht en de temperaturen waren optimaal.

In de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie heeft Zuidvogels na een boeiend duel tegen Eemdijk de winstpunten in eigen huis gehouden. Het heeft er hard voor moeten werken tegen een fel en agressief spelende tegenstander. De scheidsrechter was wat betreft het uitdelen van kaarten lankmoedig, zodat beide ploegen met elf man de eindstreep haalden. Vooral de Diekers bezondigden zich nogal eens aan harde overtredingen. De gasten speelden weer hetzelfde spel wat zij al jaren spelen. Met veel inzet en agressiviteit probeert men de tegenstander af te bluffen.

Vanaf de eerste minuut probeerde men de thuisclub onder druk te zetten en schuwde men de duels niet. In de vijfde minuut moest doelman Jeffrey Leunenberg zich strekken op een kopbal van Daniel de Haan om een achterstand te voorkomen. Hij deed dat met verve. Bij de eerste goede aanval van Zuidvogels werd de bal corner getrapt. Uit de corner maakte Rutger van de Pol de 1-0. Hij maakte de bal op de borst dood en schoot daarna kiezelhard in. Het tij keerde daarop voor Zuidvogels en men zocht veelvuldig de aanval. Michiel Foppen probeerde het van afstand en doelman Rick Groenhard kon de bal met moeite stoppen. Halverwege de eerste helft breidde Zuidvogels de voorsprong uit. Na balverlies op het middenveld kon Niels van der Zaal opstomen naar het vijandelijke doel, maar stuitte op de Eemdijkdoelman. In de rebound was het Roy van Dijk die de aanhang van Zuidvogels liet juichen. Eemdijk zocht daarop weer de aanval en na 35 minuten verkleinden zij de achterstand. Na een vrije schop mocht Nicky Baggelaar volkomen vrij inkoppen.

Vanaf de aftrap vergrootte Zuidvogels weer de marge naar twee doelpunten. Na uitstekend werk van Hidde van Erkel mocht Roy van Dijk van korte afstand Rick Groenhard passeren. Vier minuten later mochten de gasten juichen en de achterstand weer verkleinen. Na een arbitrale blunder mocht Michel Friderici van elf meter aanleggen. Dezelfde Friderici liet zich over de Zuidvogelsdoelman vallen en in plaats van een gele kaart voor een swalbe kreeg hij een strafschop te nemen. Hij pakte dat cadeautje gretig uit. Zuidvogels herpakte zich direct en drie minuten voor de pauze schoot Sebastiaan Meek na een voorzet van Jermain Cikic de bal achter Groenhard. Nog was de koek niet op voor wat betreft het scoreverloop. In blessuretijd mocht Friderici vanuit buitenspelpositie doorgaan en hij verschalke de Zuidvogelsgoalie in de verre hoek.

In tegenstelling van de eerste helft viel er de tweede helft weinig te genieten. Zuidvogels kwam moeilijk van eigen helft en liet zich in de verdediging drukken. De verdediging onder leiding van Michiel Foppen stond echter als een huis en gaf geen kans weg. En als men dan dacht te scoren was het nog altijd de foutloos keepende Jeffrey Leunenberg die zijn doel verder schoon hield. Jorg Smeets bracht na 10 minuten spelen Danny Scholte na een langdurige blessure weer fit binnen de lijnen voor Arlymar Lourens. Zo werd de verdediging nog extra versterkt en was er voor de Diekers er geen doorkomen aan. De beste kansen waren er nog voor Zuidvogels in de blessuretijd. Na een voorzet van Roy van Dijk kopte Jermain Cikic over en op slag van het eindsignaal kreeg Hidde van Erkel een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Na een fraaie actie van Jermain Cikic kwam Van Erkel vrij voor Rick Groenhard, maar hij schoot recht in de handen van de Eemdijkdoelman.
Een tevreden Jorg Smeets na afloop. Over de eerste helft was hij meer dan tevreden. Over de tweede helft wat minder, maar dat kwam vooral de het felle agressieve spel van Eemdijk.

Man of the Match werd Rutger van de Pol, die een dinerbon werd aangeboden van Restaurant Beau Geste en een mooie bos bloemen van Bloembinderij Mulder.

Aanstaande zaterdag speelt Zuidvogels tegen Leerdam Sports'55 in Leerdam, Quirinus de Palmelaan 109.