Groep 1 2e KO Ronde

13 november 2018 20:00

Dhr. G. Schipper

Om bij de laatste 32 van de districtsbeker West-1 te komen, moest Zuidvogels afgelopen dinsdagavond afreizen naar het verre Wieringerwerf om zondag 4e klasser DWOW te bestrijden.

De wedstrijd op gras op veld 2 van DWOW was er niet 1 om lang in het geheugen te houden, de Zuidvogels-equipe speelde zonder een aantal vaste basisspelers en een aantal spelers van de B-selectie mochten hun opwachting maken, te weten: Simon Fouchier, Ricardo Sterk, Gerailly Macnack en in een latere fase Nick Rokebrand.

De 1e helft domineerde de rood-groenen, maar wisten in de 1e fase van het duel nog geen echte uitgespeelde kansen te creëeren. De (0-1) ontstond na een verre voorzet van links van Hidde van Erkel in de 15e minuut, de bal was lang onderweg naar de 2e paal waar Ricardo Tat de bal volley keurig in de korte hoek prikte. Hierna een aantal mogelijkheden voor Zuidvogels in de '16 'van DWOW, maar de echte scherpte zat er nog niet in bij de voorwaartsen. De (0-2) viel eigenlijk wat verrassend in de 39e minuut, een verre ingooi van Steve Promes in de '16' werd half geraakt door een DWOW-speler, iets waar hun keeper niet meer op rekende en dus mistastte.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een overheersend Zuidvogels dat meer via de flanken (met name over links) doelgevaarlijk werd. In de 55e minuut een mooie dubbel-combinatie tussen Gregory Schaken en Ricardo Tat over links, die uiteindelijk keurig afgerond werd door Schaken (0-3). Het krachtsverschil tussen de beide ploegen werd in deze fase nogmaals verduidelijkt met de (0-4) via weer Ricardo Tat, die attent in de rebound reageerde op een terugspringende bal van de keeper.

In de laatste fase van dit duel werd het spel van Zuidvogels slordig en wist de thuisploeg 3 minuten voor tijd nog te profiteren van defensief geklungel van de Huizer ploeg met de eretreffer (1-4).

Weer een ronde verder voor de Zuidvogels, na de winterstop zal KO ronde 4 gespeeld worden, de loting zal volgende week plaatsvinden.