Zuidvogels verliest van degradatiekandidaat Leerdam Sport '55 (4-2)

4 - 2

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

25 januari 2014 14:30

Merkestein, C.

Na een slechte wedstrijd stond Zuidvogels met lege handen. Het verloor volkomen onnodig van Leerdam Sport '55. De nederlaag was aan zichzelf te wijten. Alle doelpunten kwamen voort uit persoonlijke grote fouten in de defensie van Zuidvogels. De enige verdediger die zich aan de malaise onttrok was aanvoerder Danny Scholte. Hij zorgde voor beide tegendoelpunten. Het was al typerend dat een verdediger voor de doelpunten moest zorgen. De aanvalslinie had een offday genomen en was de gehele wedstrijd onzichtbaar.
De gastheren lieten vanaf het beginsignaal Zuidvogels het spel maken. Bij balbezit van Zuidvogels trok men zich massaal terug op eigen helft en was er voor Zuidvogels bijna geen doorkomen aan. Slechts aanvalsleider Ray Kant bleef de Zuidvogelsverdediging bezig houden met storend werk. Men kreeg kleine kansjes, maar die eindigden allemaal in handen van de Leerdammer doelman Ridvan Elmaci. Bij de eerste uitval schoot Achraf Chentouf de bal tegen de lat. Dat had al een waarschuwing moeten zijn voor Zuidvogels. Men leed veel te veel balverlies op het middenveld. Veel ballen kwamen niet aan op het hobbelige veld. Onverwacht kwam Leerdam Sport '55 op voorsprong. Lorenzo Tat verspeelde de bal vlak voor doel en Eloys Tapirima profiteerde dankbaar en passeerde Jeffrey Leunenberg van dichtbij. Kort daarop kreeg Niels van der Zaal de kans om de stand in evenwicht te brengen, maar zijn inzet belandde in handen van de doelman.Na ruim een half uur spelen werd het zelfs 2-0. Na een vrije schop mocht Eloys Tapirima volkomen vrijstaand met een kopbal Jeffrey Leunenberg opnieuw passeren. Jorg Smeets paste daarop direct een wissel toe. Hij haalde verdediger Lorenzo Tat van het veld voor aanvaller Yannick Schaap om nog meer druk uit te oefenen op de Leerdammer veste. Pas in blessuretijd slaagde Zuidvogels erin de aansluitingstreffer te produceren. Danny Scholte schoot een vrije trap hard en laag in de hoek.
Na de rust ging Zuidvogels fel uit de startblokken en na vier minuten had men al succes. Na een corner schoot Danny Scholte van buiten de zestien hard raak. Iedereen verwachtte dat Zuidvogels zou doordrukken, maar na een kwartier spelen zakte men ver weg. Het spel werd steeds slordiger en het balverlies steeds veelvuldiger. De thuisclub gokte op fouten van de Zuidvogelsdefensie en invaller Joel Papilaja mocht opnieuw volkomen vrijstaand Jeffrey Leunenberg na een kwartier spelen de thuisclub op voorsprong zetten. De Leerdammers trokken zich daarop massaal terug en lieten Zuidvogels komen. Opnieuw een fout in de verdediging van de Zuidvogels werd keihard afgestraft. Ray Kant profiteerde van een slechte uittrap van Jeffrey Leunenberg. De laatste tien minuten probeerde Zuidvogels nog verandering in de stand te brengen, maar verder dan een vrije schop van Danny Scholte op de lat kwam men niet.
Zuidvogels moet deze wedstrijd maar gauw vergeten.