62'

Groep 1 laatste16

3 april 2019 20:00

W. Thomas (Almere)

Anderhalve week hoegenaamd niets gedaan, dat heeft Zuidvogels toch goed gedaan. De eerste de beste mogelijkheid om een wedstrijd te spelen was de 1/8 finale van de districtsbeker tegen Hollandia T. op de Wolfskamer. Na een 5-1 (!) ruststand voor de rood-groenen, stond er uiteindelijk 6-1 op het wedstrijdformulier als einduitslag. Een afgetekende overwinning voor de equipe van Fernandez Coto, die a.s. vrijdag 5 april in de koker zitten voor de loting van de kwartfinale van de West-1 districtsbeker.

Het Noord-Hollandse Hollandia Tuitjehorn had er een hele happening van gemaakt op woensdag 3 april. Een dubbeldeks bus voor extra supporters, vuurwerk vooraf op het sportpark en veel gezelligheid omlijstte dit duel voor de 1/8 finale van de West-1 districtsbeker tegen Zuidvogels in Huizen.
De Huizer ploeg van coach Fernandez Coto is al jaren een ploeg die ver komt in de bekercompetitie en ook dit seizoen wordt dat weer waargemaakt. Het duel tegen zo. 3e klasser Hollandia T. zou op papier een te nemen hindernis moeten zijn, zeker op het eigen vertrouwde kunstgras.

En de Huizers lieten er vanavond geen gras over groeien, al na 10 minuten kwam het op (1-0) voor door een randje buitenspelgoal van spits Pieter Koopman: hij reageerde wel op een diepe bal van Gregory Schaken, terwijl de complete defensie van Hollandia bleef staan voor vermeend buitenspel. De lob over de al uitgelopen doelman van Hollandia was de verzilvering van deze scoringskans.
Drie mnuten later al de (2-0), wederom was het Pieter Koopman die op rand strafschopgebied kon afdrukken voor zijn tweede van de avond.

Hollandia deed wel wat terug, laks verdedigen van Zuidvogels bracht de bal via de nr. 11 nog voor de goal, de centrumspits kon vervolgens in de korte hoek de aansluitingstreffer voor de Noordhollanders realiseren in de 23e minuut (2-1).
Toch was het 3 minuten later weer Pieter Koopman die zijn hattrick van de avond kon bewerkstelligen, na een combinatie met Wouter v.d. Berg tikte hij zijn 3e binnen voor de (3-1).

Zuidvogels speelde redelijk geconcentreerd in deze fase, liet Hollandia niet in het spel komen en met vlot positiespel via de flanken werd de Hollandia-defensie onder druk gehouden. De (4-1) in de 34e minuut was er 1 van Richard Gooijer, de van een blessure teruggekeerde verdediger wist een aangesneden voorzet van Steve Promes keurig in de lange hoek te deponeren.
Hollandia kon voor rust weinig uitrichten, hun gekozen tactiek van massaal inzakken en loeren op de counter was niet effectief. Zuidvogels wist voor rust zelfs nog de (5-1) te realiseren, een prima aanvallende actie van Emanuel Davies over rechts wist hij te verzilveren met zijn linkerbeen in de verre hoek. Dat werd ook de ruststand.

Na rust een wedstrijd die bijna schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Zuidvogels hoefde niet meer zo nodig, ondanks aansporingen van de coach. En Hollandia kon eenvoudigweg niet veel beter, zeker niet met een nogal kansloze 5-1 achterstand. Dat het nog (6-1) werd, was voor de statistieken. Wel een mooie goal, ditmaal weer van Emanuel Davies die van rechts naar binnen kwam en met links nu de korte hoek vond langs de Hollandia-doelman in de 62e minuut.

Zuidvogels voetbalde de wedstrijd tot het einde, zonder blessureleed. Arbiter Thomas had een relatief simpele avond. De loting voor de kwartfinale is a.s. vrijdag 5 april.