Zuidvogels met strafschoppen door naar halve finale

... (intikker)

Groep 1 Kwart finales

17 april 2019 20:00

M. Krop (Koedijk)

Het kwartfinaleduel in de districtsbeker West-1 tussen Zuidvogels en SVL uit Langbroek is uiteindelijk na strafschoppen door de rood-groenen uit Huizen gewonnen. Na 90 minuten stond er 1-1 op het virtuele scorebord en moesten penalties volgens het 'ABBA-principe' uitsluitsel geven wie er in de halve finale op zaterdag 4 mei mocht aantreden.

Na 5 penalties stond het 4-4, de laatste penalty van Kevin van Leeuwen van SVL in de vervolgserie werd gestopt door keeper Danny Versteegt van Zuidvogels, die daarmee matchwinner werd voor zijn ploeg.

Het werd uiteindelijk toch weer een moeizame avond voor de ploeg van Fernandez Coto, voor rust was de ploeg duidelijk de betere in het veld. Het combineerde makkelijker naar voren en wist de achilleshiel bij SVL centraal achterin goed te vinden. Dat leverde in de eerste 45 minuten welgeteld 7 (!) mogelijkheden c.q. kansen op een treffer op, maar het was Pieter Koopman (3x), Wouter v.d. Berg (2x), Jermain Heldoorn en Emanuel Davies kennelijk niet gegund om het net achter doelman Paul Emons van SVL te laten trillen...
Waar het aan lag, moeilijk te zeggen. De scherpte was er helaas niet in die fase bij de thuisploeg. Toch kwam het verdiend op (1-0) in de 21e minuut na een knappe individuele actie van Emanuel Davies over rechts, die vervolgens met rechts de binnenkant van de paal raakte, de terugspringende bal werd attent door Jermain Heldoorn binnen gewerkt.

Smet op de 1e helft was het uitvallen van sterkhouder achterin Ivo de Heus met een kuitblessure, in deze fase van de strijd een bittere pil voor de thuisploeg.

Na rust, met wat verschuivingen in de ploeg vanwege het uitvallen van de Heus, een onherkenbaar Zuidvogels. SVL kwam meer en meer in de duels, knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden om gelijk te komen. Het was wachten op de 1-1, die maar niet kwam.
Sterker nog: Wouter v.d. Berg kreeg nog 2 mogelijkheden om de 2-0 te maken voor de thuisploeg, poging 1 werd (onterecht..?) afgevlagd wegens buitenspel door de ass. scheidsrechter en zijn 2e poging met rechts na een combinatie over links met de vanavond prima spelende Gregory Schaken werd knap gestopt door invaller doelman Geert-Willem Merkens.

Drie minuten voor tijd viel toch de (1-1), invaller Ali Alkan was het eindstation in de '16' van een aanval over rechts, de toch wel verwachte gelijkmaker van SVL na een dolend Zuidvogels in de 2e fase.

Met 1-1 werd het duel afgesloten, stafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing in het voordeel van Zuidvogels. Zij zitten dan ook in de koker voor de loting van de halve finale districtsbeker West-1, met aantrekkelijke tegenstanders als SDO Bussum en Fortuna Wormerveer als zondag Hoofdklassers en buurvereniging Huizen. De loting vindt vandaag 18 april plaats in Zeist en de halve finales staan gepland voor het weekend van 4 en 5 mei.