83'

Groep 1 012

31 augustus 2019 14:30

Dhr. G.v.d. Broek (Blaricum)

Het eerste duel in de poulefase voor de districtsbeker tegen Veensche Boys heeft Zuidvogels redelijk vlot kunnen klaren. Na 1 helft stond de 3-0 op het virtuele scorebord van de Wolfskamer, na rust kabbelde de wedstrijd naar het einde en wisten de rood-groenen er op het laatst nog 1 bij te prikken. Eindstand derhalve: 4-0

De Huizer ploeg onder leiding van het trainersduo v.d. Berg/van Diermen (beide van Bunschoten-Spakenburgs origine) vatte het duel wel degelijk als een duel om het 'echie' op, er werd weinig aan het toeval overgelaten.
Ondanks wat absenties vanwege vakanties e.d., werden de op dat moment sterkste 11 het veld in gedirigeerd. Een aantal nieuwelingen maakten hun districtsbeker-debuut, t.w.: Roy van Wagtendonk, Furkan Cetin, Bob Brilleman, Donny v.d. Pol en Martin Campbell.
En 'de Zuid' begon goed aan het duel, al na een minuut spelen wist Ivo de Heus met een strakke pass vanuit het achterland de weggesprintte Martin Campbell te bereiken, zijn halve lob in de loop was net niet zuiver genoeg en verdween over de goal van keeper Wessel Kroon van de Veeners.

Zuidvogels bleef geduldig combineren, om middels positiewisselingen gaten in de afweer van Veensche Boys te creeëren. Dat lukte goed in de 7e minuut: Steve Promes over links was verlost van zijn tegenstander, sneed een prima voorzet aan waar spits Donny v.d. Pol heerlijk het hoofd tegenaan 'schampte' en keeper Kroon volledig kansloos liet (1-0)
De Nijkerkerveners maakten vervolgens niet veel aanstalten om iets terug te doen, de thuisploeg bleef voornamelijk in balbezit en loerde op een nieuw gaatje in de compacte afweer van de tegenstander. Na een slippertje van doelman Roy van Wagtendonk die uiteindelijk zonder gevolgen bleef, was het weer Steven Promes die na 28 minuten Donny v.d. Pol vrij voor doelman Kroon zette: de doelman grabbelde half naar de bal, was hem even kwijt en Martin Campbell was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te tikken (2-0).

Hierna een fase dat Veensche Boys wat nadrukkelijker balbezit had, zonder nog tot echt gevaar voor van Wagtendonk te komen. Het was wederom de thuisploeg die slagvaardig opereerde: een fraaie steekbal van Gregory Schaken in de 40e minuut met buitenkant links op de diep sprintende Donny v.d. Pol, centraal voor doelman Kroon bleef hij rustig en tikte de (3-0) tegen de touwen. Met name deze v.d. Pol was opvallend aanwezig in de eerste 45 minuten en had in elke goal een aandeel.

Na rust een minder aantrekkelijk schouwspel, Veensche Boys moest wat terugdoen en slaagde daar maar deels in. Het drong Zuidvogels iets meer naar achteren, maar kwam niet tot 100 procent doelkansen. Zuidvogels vond het wel prima zo, gaf niet al teveel ruimte weg en wisselde Gooijer, v.d. Pol en Campbell voor van Kommer, v.d. Berg en Davies in de laatste fase van het duel. In de laatste 8 minuten toch nog wat reuring voor het Veensche doel: eerst was het de hard werkende Hidde van Erkel die met links vanaf 20 meter een geplaatste bal losliet op doelman Kroon, de binnenkant paal stond hem bij en 2 minuten later was het na een actie van Gregory Schaken invaller Youri van Kommer die de botsende bal voorbij doelman Kroon kon werken (4-0).
Beide partijen vonden het verder wel goed zo, een prima eerste bekerzege voor de Huizer ploeg in deze poulefase.

A.s. dinsdag oefent Zuidvogels op de Wolfskamer tegen plaatsgenoot AH'78, aanvang: 20.00 uur