Zuidvogels in slotfase ten onder bij Victoria (2-1)

89'

Groep 1 012

7 september 2019 15:00

Dhr. K el Hajjaji (Amsterdam)

Een weinig geïnspireerd Zuidvogels leed bij Victoria in Loosdrecht zijn 1e bekernederlaag in de poulefase. Na een 1-0 achterstand in de 1e helft, wist het 20 minuten voor tijd nog gelijk te komen, de blauw-witten van coach Robert Roest bewaarden het beste echter voor het laatst, in de 89e minuut werd een snelle counter doeltreffend afgerond voor de 2-1 overwinning.

De eerste helft oogde bij Zuidvogels nogal 'stroperig', het wist bij vlagen weinig vat te krijgen op de vlot combinerende Loosdrechters die in de 18e minuut op voorsprong kwamen na een matig weggewerkte cornerbal, in de rebound kwam de bal op rand strafschopgebied voor de voeten van Rick Langhout, keeper Danny Versteegt had geen antwoord op diens inzet (1-0).
Hierna een fase dat Zuidvogels via de zijkanten veel ruimte kreeg om door te komen, de eindpass bij Martin Campbell en Muhamed Dinc ontbrak er echter aan om scorend succesvol te kunnen zijn. De mogelijkheden daarvoor waren er wel degelijk, de scherpte en nauwkeurigheid waren niet aanwezig bij Zuidvogels op dat moment.

Na rust drong Zuidvogels meer aan, Victoria moest terug. De voorwaartsen bij de rood-groenen waren gisteren echter niet in beste doen, de pogingen op doel waren maar sporadisch te tellen. Na een twee-tal wisselingen halverwege, kwam er vanuit het middenveld meer leven in de Huizer ploeg. Ivo de Heus wist op '10' meer zijn stempel te drukken op de wedstrijd en hij was het ook die op rand strafschopgebied met links de keeper van Victoria wist te verrassen met een volgens velen houdbare bal...(1-1)
In het laatste kwartier probeerde Zuidvogels door te drukken voor de zege, de finesse ontbrak echter. Invaller Wouter vd Berg had weinig geluk met een pegel van 20 meter op de onderkant van de lat en Victoria bleef gevaarlijk in de omschakeling. De (2-1) in de allerlaatste fase was daar een voorbeeld van: balverlies van Zuidvogels op het middenveld leidde een counter in van Victoria, in een 3 tegen 1(!) situatie was rechtsback Furkan Cetin als enige Zuidvogels-verdediger uiteindelijk niet opgewassen tegen het Victoria-overtal, invaller Mo Tissoudali gaf het laatste zetje aan de bal.

Een goede overwinning van Victoria, Zuidvogels was deze middag niet voldoende bij de les om aanspraak op de 3 punten te mogen maken.
Desalniettemin kan Zuidvogels nog door in de beker, dan moet het aankomende zaterdag om 14.30 uur wel beter presteren dan vandaag in het laatste poulefase-duel tegen FC Weesp zo.

Aankomende dinsdagavond het laatste oefenduel voor Zuidvogels in deze voorbereiding, het speelt dan tegen SDO op de Wolfskamer, aanvang: 20.00 uur.