Assist: Furkan Cetin

Groep 1 012

14 september 2019 14:30

Dhr. X. Stoffer (Rotterdam)

Zuidvogels heeft vanmiddag geen kind gehad aan Weesp zo. Geconcentreerd spelend werd de zondagploeg na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 6-0 richting Weesp teruggestuurd. De volgende bekerronde is derhalve een feit voor de rood-groenen.

Met een logische opstelling werd vanmiddag de wedstrijd tegen Weesp aangevangen, de verwachte spelers stonden op hun voorkeurspositie en vanaf minuut 1 was het Zuidvogels dat de toon aangaf in dit duel.
Het had binnen 5 minuten al op een 2-0 voorsprong kunnen en moeten staan, spits Donny v.d. Pol werd 2x vrij gezet voor keeper Arno Copier van de bezoekers, maar het vizier stond niet op scherp bij v.d. Pol. Dat stond het in de 15e minuut ook niet bij linkerspits Steve Promes die een penalty-geval t.o.v. sneltrein Martin Campbell hoog over de deklat knalde...
Martin Campbell liet in de 18e minuut zien hoe het wel moest na een fraaie soloactie over rechts, zijn intikker vlak voor Copier betekende de (1-0). Zuidvogels bleef goed combinerend zijn voorwaartsen zoeken en vier minuten later was het een voorzet van Steve Promes die via de keeper voor de voeten van Ivo de Heus kwam, zijn intikker betekende (2-0).

In een 'verdwaalde' counter zorgde Weesp bijna nog voor de aansluitingstreffer, de inzet van krachtmens Milan Geertsma ging via de paal het veld weer in. In minuut 35 was het de over de as doorkomende Ricardo Tat die de één-twee zocht met Bob Brilleman en met de punt van de schoen de uiterste rechterhoek naast Cpier vond (3-0). Vlak voor rust nog een fraaie mogelijkheid voor Donny v.d. Pol na een combinatie met Ivo de Heus, zijn inzet ging centimeters over de deklat.

Na rust eenzelfde spelbeeld, Zuidvogels dicteerde de wedstrijd en Weesp moest achter de bal aan. De thuisploeg creerde veel kansen, maar verhoogde de score (nog) niet. Spits v.d. Pol was nadrukkelijk op zoek naar zijn treffer, maar had weinig geluk deze middag ondanks zijn harde werken.
Na een uur spelen verstuurde Steve Promes vanaf rechts een splijtende pass naar de doorgelopen Bob Brilleman, zijn lob over de keeper was goed voor de (4-0). Weesp probeerde de schade voor deze middag beperkt te houden en verdedigde waar mogelijk om verder onheil te voorkomen.
Dat lukte maar deels, want in de 69e minuut werd Martin Campbell in volle ren gestuit door een verdediger net in de '16', de strafschop was nu wel een prooi voor Donny v.d. Pol, hij knalde de 11-meter koel binnen (5-0). Zeven minuten voor tijd het slotakkoord voor dit duel, daar stond weer de handtekening van de uitblinker in dit duel, Ivo de Heus, op: een mooi uitgespeelde aanval over rechts werd via Furkan Cetin teruggelegd op deze technisch bekwame routinier, zijn schuiver was Copier te machtig (6-0).
Weesp was vanmiddag meer dan een maatje te klein voor de thuisploeg, de volgende bekerronde voor Zuidvogels is het logische gevolg hiervan.

A.s. zaterdag start de reguliere competitie voor Zuidvogels, het ontvangt dan de zaterdagtak van AFC op de Wolfskamer. Een wedstrijd die meestal garant staat voor spektakel, dus een aansporing om dit openingsduel te bekijken lijkt niet nodig...