Zuidvogels sleept driepunter weg bij BOL (0-1)

10'

1e klasse A

19 oktober 2019 14:30

Dhr. G. Takacz

Op bezoek in Broek op Langedijk bij BOL is het Zuidvogels gelukt nu eens wel 3 punten weg te slepen op 'verplaatsing'. Makkelijk ging het niet, na een prima verkregen 1-0 voorsprong voor rust, moest er na rust volle bak verdedigd worden tegen een aandringende thuisploeg. Heel veel uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg niet, de defensie van de Huizer ploeg met aan het hoofd de vanmiddag foutloos keepende Danny Versteegt en de als rots in de branding spelende Tim Horsmeier, gaf heel weinig weg en trok de benauwde overwinning op het zware natuurgras over de streep.

Vooraf was Zuidvogels gewaarschuwd voor het als hecht collectief opererende Broeker elftal, wilde je daar op natuurgras van deze ploeg winnen, moest er minstens zoveel energie in de duels gestopt worden als de groenhemden. En die waarschuwing heeft de Huizer ploeg vanmiddag goed tot zich door laten dringen, de eerste fase van het duel onder leiding van scheidsrechter Takacz was namelijk voor de bezoekers.
Het voetbalde goed naar voren middels vlot positiespel, kon vaak uit de duels blijven door het voetballende overwicht op het middenveld en Gregory Schaken was meestentijds de spil van de ploeg die de lijnen naar voren uitzette. Hij was het ook na 9 minuten die prima door Hidde van Erkel vrij werd gezet op de rand van het Broeker strafschopgebied. En waar velen in zo'n situatie de bal hard richting de goal proberen te schieten, behield Schaken het overzicht en de traptechniek en schoof de bal diagonaal met veel gevoel in de uiterste rechterhoek langs de uitvallende keeper Xander Snoek (0-1), een klasse-goal qua afronding.
Twee minuten later was het nu Hidde van Erkel die over links werd vrijgezet voor de keeper van BOL, van Erkel stiftte de bal met gevoel maar keeper Snoek was tijdig bij de bal om deze nog tot corner te verwerken.

Het volgende kwartier was voor BOL, Zuidvogels verloor de grip enigszins op het middenveld en de thuisploeg kwam een 3-tal keren gevaarlijk door richting Danny Versteegt, waarbij met name de uithaal in vrije positie op 16 meter van Bas Jonker opvallend was: de bal caramboleerde via de bovenkant van de lat over het doel van Versteegt. De laatste fase tot aan de rust herwon Zuidvogels de grip weer op de tegenstander, zonder zelf tot uitgespeelde kansen te komen. De thee werd opgezocht met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd de wat ongelukkig spelende Martin Campbell vervangen door Muhamed Dinc op rechtsvoor en de Huizer ploeg bereidde zich voor op een offensief van de groenhemden van coach Mark de Vries. Die kwam er ook, al was dit meer bij momenten na meestal slordig balverlies in de opbouw bij Zuidvogels of door foute keuzes bij het inspelen van de voorwaartsen.

Want ruimte kwam er wel achter de BOL-defensie te liggen, eerst was het in de 46e minuut Donny v.d. Pol die net in buitenspelpositie de bal tussen de palen tikte (goal afgekeurd) en een minuut later was het Bob Brilleman die over links vrij kwam voor keeper Snoek, zijn inzet werd door Snoek met de voor hem welbekende duik tot corner verwerkt.

BOL drong nadrukkelijk aan, wist Zuidvogels terug te dringen tot voor hun strafschopgebied, maar was telkens net niet in staat om de eindpass succesvol te laten zijn tot een geslaagde doelpoging. Tien minuten voor tijd was het dichtbij de gelijkmaker, een kopbal van René Rootlieb uit een goed aangesneden voorzet werd katachtig uit zijn doel getikt door keeper Danny Versteegt.
Zuidvogels had ook nog bijna de 0-2 op de schoen via Muhamed Dinc in de 83e minuut na een steekpass van Gregory Schaken, maar keeper Snoek bleef rustig en ving de ingeschoten bal simpel op.

En toen brak de nogal tumultueuze laatste minuut aan: een hoekschop werd toegekend aan BOL en keeper Snoek trok ook naar voren om zijn ploeggenoten te assisteren in de '16' van Zuidvogels. De corner werd ingebracht en een scrimmage in de doelmond was het gevolg. Aanvoerder Tat van Zuidvogels bleef vervolgens op de grond liggen, naar later bleek vanwege een natrappende beweging van diezelfde Snoek. Arbiter Takacz hield het hoofd koel, bleef de situatie rustig observeren en toverde vervolgens een rode prent voor de neus van Snoek, die het veld voortijdig mocht verlaten.

De wedstrijd duurde vervolgens nog een minuut in de extra tijd, alvorens er definitief werd afgeblazen voor het einde. Een zwaarbevochten zege voor Zuidvogels, wel lekker na zo'n hectische 2e helft. Goed verdedigen is echter ook een kunst.
Volgende week speelt Zuidvogels op de Wolfskamer tegen Woudenberg, aanvang: 14.30 uur.