Zuidvogels na rust pas los tegen Argon (4-0)

88'

1e klasse A

12 oktober 2019 14:30

Mw. L.J. v.d. Helm

Een naar een eerste zege hunkerend Zuidvogels wist pas na rust de volle buit veilig te stellen tegen Argon. Voor rust was de Huizer ploeg wel veel in balbezit, maar creërde nog te weinig.De 1-0 vlak voor rust kwam op een uiterst gelegen moment. Na rust was de wedstrijd binnen 10 minuten gespeeld door 2 snelle opeenvolgende goals en kon het duel uitgespeeld worden. Over 90 minuten was het spel nog zeker niet groots te noemen van de thuisploeg, maar gescoord werd er wel en de 3 punten bleven in Huizen.

Met een iets aangepaste basis t.o.v. het duel tegen Huizen startte Zuidvogels tegen het Mijdrechtse Argon. Vorig seizoen wist men slechts 1 punt uit de onderlinge duels te halen, dus op voorhand leek dit een lastige tegenstander te worden om te verslaan.

"Rood-groen" had in het grootste gedeelte van de 1e helft de bal in het bezit, trachtte ook via loopacties over de zijkanten de verdediging van Argon uit elkaar te spelen, maar veel gevaar leverde dat nog niet op voor het doel van Romero Antonioli. Hidde van Erkel was zeer bedrijvig aan de linkerkant met de voor hem zo kenmerkende 'box-to-box mentaliteit', een genot om naar te kijken. Kleine mogelijkheden ontstonden er via Tim Horsmeier (kopbal na een corner) en 2x Donny v.d. Pol, de afwerking ontbrak er echter aan.
Argon beperkte zich tot snelle counters en had daar ook weinig succes mee. Het peil van de wedstrijd was zeker in deze fase nog niet om over naar huis te schrijven. Tot 2 minuten voor rust, een snelle loopactie over de rechterflank van Donny v.d. Pol besloot deze speler met een schot op doel, Antonioli wist de schuiver te pareren maar de terugspringende bal werd attent door de meegelopen Hidde van Erkel in de uiterste hoek geprikt, de (1-0) was een feit.
Vlak hierna een curieus moment voor de goal van Zuidvogels, middels een omhaal van Ilias Latif in de '16' trachtte deze speler een medespeler te bereiken, in dit geval Ian Refos; in het duel wat hierop volgde werd Refos zonder opzet in het gezicht geraakt middels een schoen van een Zuidvogels-verdediger en na een langdurige blessurebehandeling van Refos floot scheidsrechter v.d. Helm uiteindelijk voor het rustsignaal. Refos zou niet meer terugkeren in het veld.

Na rust direct een aandringend Zuidvogels, de ijverige v.d. Pol wist zich in de 46e minuut te ontdoen van zijn tegenstander, bereikte Gregory Schaken en die wist in 2e instantie doelman Antonioli te verschalken met een schuiver (2-0). Een ideaal moment voor de thuisploeg om de voorsprong te vergroten en een mentale tik voor de tegenstander. Dat kon 'de Zuid' zich maar al te goed herinneren van de week ervoor...

Argon kreeg vlak hierna nog de kans op de aansluitingstreffer na een ongelukkige handsbal net buiten zijn '16' van keeper Danny Versteegt, de hierop volgende vrije trap leverde geen resultaat op voor de bezoekers.
Het spel van Zuidvogels leek nu meer 'bevrijd' van zorgen en nog geen vijf minuten later was het de mee opgekomen Richard Gooijer die uit een corner van Steve Promes raak kopte (3-0).
Met deze goal werd de wedstrijd op slot gezet, Zuidvogels kon makkelijker naar voren combineren en creërde nog enkele mogelijkheden via Schaken, van Erkel en de voor Ivo de Heus ingevallen Bob Brilleman maar was niet meer succesvol in de afronding. Argon had het moede hoofd al in de schoot gelegd en probeerde de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren uit te spelen.

Vlak voor tijd viel alsnog de (4-0), een mooie passeeractie van Donny v.d. Pol, de bal werd teruggelegd op de inkomende Jorni Camps en met een diagonaal schot passeerde hij Antonioli in de verre hoek. Een passend slot van een duel dat niet hoogstaand was van beide kanten maar wel een terechte winnaar kende in Zuidvogels deze middag.
Volgende week speelt Zuidvogels in Broek op Langedijk tegen de sportvrienden van BOL, een gevaarlijke tegenstander...
Aanvang: 14.30 uur