Zuidvogels hervat goed tegen FC De Bilt (2-0)

90'

1e klasse A

25 januari 2020 14:30

Dhr. Martijn Kool (Castricum)

De reprise na de winterstop is Zuidvogels goed bevallen. Na 90 minuten voetbal stond er 2-0 op het nog virtuele scorebord. Hoewel de overwinning moeizaam tot stand kwam en pas in de laatste vijf minuten gestalte kreeg, was deze zege een beloning voor het eigen spel.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, vanwege het eerdere overlijden van ere-lid Arie Visser en lid van verdienste en ex-teammanager van 1, Paul van Os. Daarna ontspon zich een wedstrijd die enigszins voorspelbaar was: Zuidvogels mocht het spel maken en had het meeste balbezit, De Bilt plooide terug tot de middenlijn en probeerde voornamelijk in de omschakeling en middels dode spelmomenten gevaarlijk te worden.
De thuisploeg kreeg, na vlot combinatiespel, de meeste kansen op de openingsgoal. Vaak na goede flankballen van Martin Campbell of dreigende steekpasses van Ricardo Tat of Jorni Camps. Donny vd Pol was echter ongelukkig in de afronding. Een kopbal na een fijne voorzet van Ricardo Tat ging net naast de kruising, een schot vanaf 9 meter via de paal naast en een fantastische volley uit de lucht werd door de doelman van de Bilt net onder de lat weggetikt.

Ook een kopbal van Tim Horsmeier uit een corner werd door de doelman gepareerd. De Bilt zette hier 1 grote kans tegenover, na slordig verdedigen van Zuidvogels kreeg de centrumspits van de 'wit-roden' bijna de gelegenheid om van dichtbij in te tikken, maar doelman Versteegt was attent en grabbelde de bal voor zijn voeten weg. Zo brak de rust met 0-0 aan, Zuidvogels bekroonde het aanvalsspel nog niet.

Na de thee eenzelfde spelbeeld, een aandringend Zuidvogels wat met goed positiespel tot bij de '16' van De Bilt geraakte, maar nog altijd niet tot scoren kwam. De eindpass na goed flankspel was steeds net niet goed of de afronding slordig.
Naarmate de tijd verstreek, kreeg De Bilt meer en meer de overtuiging dat het wellicht met een puntje naar het Utrechtse terug kon. Echte uitgespeelde kansen kreeg het niet, want de verdediging van Zuidvogels onder leiding van veldheer Tim Horsmeier gaf hoegenaamd geen mogelijkheden weg.
De technische staf bereidde op 3/4 van de wedstrijd een drie-dubbele wissel voor: er moest iets gebeuren in de ploeg om die hatelijke nul weg te krijgen. De invallers Jermain Heldoorn, Bob Brilleman en Richard Gooijer kregen de kans om het tij te doen keren. En na 86 minuten was het dan eindelijk zo ver: vrijgespeeld over rechts wist Bob Brilleman met een scherp aangesneden voorzet de goed vrijgekomen Youri van Kommer bij de 2e paal te bereiken, zijn intikker betekende de bevrijdende (1-0).
De Bilt moest nu risico's nemen om in de nog resterende tijd langszij te komen, gaf uiteraard meer ruimte weg en in blessuretijd wist Martin Campbell in de counter daar gebruik van te maken: een 5 tegen 2 situatie werd door hem van een accurate voorzet vanaf rechts voorzien en weer was het 'goudhaantje' Youri van Kommer die op de juiste plek stond en de (2-0) kon binnen tikken.

Een belangrijke overwinning van de thuisploeg op een zich taai verwerend De Bilt. De drie punten voor 'rood-groen' waren uiteindelijk wel verdiend.
Volgende week het uitduel in en tegen Woudenberg op echt natuurgras, aanvang: 14.30 uur.