87'

1e klasse A

28 september 2019 14:30

Dhr. A, Hilgersom (Den Haag)

Het was al aangehaald in de voorbeschouwing op dit duel, effektiviteit bepaalt vaak of je wint of verliest in een wedstrijd. Vorig seizoen bij WV-HEDW was het Zuidvogels dat de opponent daarop aftroefde, in deze wedstrijd was het precies andersom. Ondanks een vroeg verkregen voorsprong voor rood-groen was het WV dat vlak voor en na rust effektief omging met de hun geboden kansen en op voorsprong kwam. Zuidvogels kreeg voldoende mogelijkheden daarna om minstens gelijk te komen, maar verzaakte daarin. De 3-1 voor WV was een bevestiging van de eerder genoemde stelling...

Zuidvogels startte goed in A'dam, in een traditionele 4-3-3 werd de thuisploeg in de openingsfase verrast door de bezoekers. Al na 4 minuten was het Steve Promes die met een fraai aangesneden voorzet paniek zaaide in de achterhoede van WV, in 2e instantie kwam de matig verdedigde bal voor de voeten van de attent reagerende Martin Campbell die droog van dichtbij inschoot (0-1).
Hierna een fase dat WV veelvuldig balbezit had en vlot combinerend in de buurt van de '16' van Zuidvogels aanbelandde. Tot echte uitgespeelde scoringsmogelijkheden kwam het nog niet, al moest keeper Danny Versteegt wel 2x harde schuivers van WV-aanvallers uit zijn doel tikken.
De druk van WV bleef echter wel aanhouden, mede ook omdat Zuidvogels in de opbouw van achteruit te vaak de wat opportunistische lange bal op de spitsen hanteerde, die daar vervolgens niet al teveel mee konden uitrichten. Het spel van de bezoekers na de 0-1 was derhalve nog zeker niet voldoende om rustig achterover te kunnen leunen.

Desalniettemin kreeg Zuidvogels op momenten wel mogelijkheden, met name door de snelheid van Martin Campbell te gebruiken. In de 30e minuut was het weer een steekbal van Promes die Campbell voor de WV-doelman bracht, in een snelle reflex tikte hij de schuiver tot corner. WV kwam in de 35e minuut toch gelijk middels een strafschop, een ver doorgevoerde combinatie door het midden werd te laat door de Zuidvogels-verdediging afgekapt en scheidsrechter Hilgersom was resoluut in zijn beslissing om een verdedigende fout van Richard Gooijer op de rand van het strafschopgebied direct met een penalty te bestraffen, Ashraf Azzouz tikte deze beheerst binnen voor de hoofdstedelingen (1-1).
Zuidvogels wist tot aan de rust echter nog 3 forse mogelijkheden te creëren om alsnog op voorsprong te komen, 2x Martin Campbell en 1x Donny vd Pol waren helaas niet succesvol in de afronding hiervan. Ruststand derhalve 1-1

Na rust 1 moment van onoplettendheid in de afweer van Zuidvogels, met name de rechter zijkant werd onvoldoende verdedigd en het was WV dat in de 47e minuut daarvan profiteerde en via Joost Heij zomaar op de (2-1) voorsprong kwam.
De bezoekers moesten nu met een antwoord komen, vanaf de bank werden een aantal verse wissels voorbereid. Schaken verving Steve Promes op linksvoor, de weer herstelde Tim Horsmeier ging centraal achterin spelen en ook Wouter vd Berg kwam voor Richard Gooijer nog in het veld om de aanvallende intenties van Zuidvogels te benadrukken.

En kansen kwamen er voor de bezoekers. Met name Gregory Schaken had pech met prima ingeschoten ballen vanaf rand strafschopgebied: 1x redde de doelman zijn harde inzet, waarna hij de eigen rebound net over schoot en 10 minuten voor tijd redde de lat de WV doelman op de gelijkmaker. Ook Martin Campbell en Donny vd Pol kregen grote mogelijkheden op een treffer, maar misten de ultieme koelbloedigheid voor de goal.

En dan gebeurt vaak waar je voor vreest: een snel uitgevoerde counter van WV werd Zuidvogels 3 minuten voor tijd fataal, de van dichtbij ingekopte voorzet van Tim Correia kon niet meer gekeerd worden door Danny Versteegt en de plotselinge (3-1) was een feit.
Over het geheel genomen was Zuidvogels qua spel nog zeker niet voldoende over 90 minuten, maar met iets meer effektiviteit in de afronding had deze nederlaag voorkomen moeten worden. WV maalde hier niet om...

Volgende week speelt Zuidvogels de dorpsderby bij de groen-gele buren van SV Huizen. Een wedstrijd op zich, zoals zo vaak.