AFC 1

1e klasse A

21 september 2019 14:30

Dhr. T. van Waveren (Bussum)

In een openingswedstrijd van het seizoen waarbij beide partijen aan elkaar gewaagd waren, overheerste op het eind toch het gevoel niet 'te willen verliezen', een min of meer logische 0-0 was dan ook de eindstand. Wat niet betekende dat het een saaie pot was, integendeel.

In het vorige seizoen was Zuidvogels 2x de verliezende partij tegen de hoofdstedelingen van coach Jorg Smeets, men was dus gewaarschuwd.
De openingsfase van 10 minuten was voor AFC, de Huizer ploeg oogde wat gespannen en vond elkaar vrij moeizaam in de opbouw naar voren.
Na een kwartier was de eerste spanning wat uit de benen en werden de spitsen aan de zijkant beter bediend. Martin Campbell op rechts werd goed vrijgespeeld in de ruimte, zijn scherpe voorzet in de 16e minuut werd helaas door Donny vd Pol op schoenafstand gemist. Vier minuten laten een fijn aangesneden corner van Steve Promes, de naar de 2e paal gelopen Richard Gooijer kopte de bal via de grond in een stuit net over de dwarsligger.

Ook AFC liet zich hierna aanvallend zien, een aanval over links werd niet goed genoeg verdedigd door de thuisploeg, Floris Dokkum raakte de voorgegeven bal op 12 meter echter verkeerd en zijn inzet verdween naast de goal.
3 minuten voor rust nog een goede mogelijkheid voor Zuidvogels, een combinatie tussen Ivo de Heus en Martin Campbell kwam uiteindelijk voor de voeten van Donny vd Pol, zijn inzet werd met een snelle reactie door doelman Gijs van Zetten onschadelijk gemaakt.

Na rust eenzelfde spelbeeld, 2 ploegen die probeerden verzorgd naar voren te voetballen, maar hun verdedigende organisatie redelijk goed intact hielden. Aan elkaar gewaagd is dan de juiste term hiervoor. Zuidvogels neigde meer dan voor rust, wat opportunistischer te werk te willen gaan in de opbouw vanaf de keeper, ook vanwege de wind in de rug, wat hun spel niet echt verbeterde.
AFC werd wel een paar maal dreigend via dode spelmomenten: hun invaller nr. 17 bleek 2x een gevaarlijke kopper in de '16' van Zuidvogels, zijn inzetten gingen rakelings langs de paal van doelwachter Danny Versteegt.

De thuisploeg wisselde in de eindfase nog 3x: Gregory Schaken voor Bob Brilleman, Muhamed Dinc voor Steve Promes en in de absolute eindfase nog Jermain Heldoorn voor Martin Campbell. Het inbrengen van Schaken bracht meer combinatiespel tussen middenveld en voorhoede, waarbij Ivo de Heus nog 2 mogelijkheden op de openingsgoal kreeg.

De eerste in de 78e minuut werd op vijf meter prima verijdeld door snel uitkomen van doelman van Zetten, de laatste vijf minuten voor tijd werd recht in de handen van van Zetten geschoten.

Het bleef 0-0 in deze partij, meer zat er uiteindelijk niet in.

Volgende week speelt Zuidvogels in de hoofdstad tegen WV-HEDW, aanvang: 14.30 uur.

Foto's Harry Gielen (jr.), waarvoor onze dank.