Assist: Furkan Cetin

1e klasse A

26 oktober 2019 14:30

Dhr. F. Akkaya (Amsterdam)

Daar waar Woudenberg in de laatste confrontaties (2015 en 2016) in Huizen telkens met de 3 punten huiswaarts kon keren, was het nu Zuidvogels dat er weinig aan gelegen liet liggen om de winst binnen te hengelen. Na een 3-0 voorsprong bij rust, stond er uiteindelijk 6-0 op het virtuele scorebord na 90 minuten spelen. Na afloop waren de kenners het er wel over eens: dit Woudenberg was duidelijk een maatje te klein voor de rood-groenen deze middag.

Zuidvogels startte het duel met Roy van Wagtendonk op de goal i.p.v. Danny Versteegt, die moest afhaken deze week na een ‘motor-schuiver’ met gevolgen…
Voor de rest de bekende namen van de laatste weken op de voor de hand liggende posities en Woudenberg werd direct vanaf het begin met vlot combinatiespel van achteruit onder druk gezet, zodat de geelhemden terug moeten.
In de 9e minuut een vlotlopende aanval van Zuidvogels over links, in laatste instantie weet een Woudenberg-verdediger de bal nog tot corner te tikken. De hoekschop wordt  uitverdedigd door de bezoekers, vervolgens wordt een schotpoging van Gregory Schaken goed geblokt, de terugspringende bal wordt wederom ingebracht door Bob Brilleman en het is de attente Donny v.d. Pol die de bal voor de handen van de Woudenberg-goalie v.d. Vaart in het doel knikt (1-0).

De voorsprong geeft de thuisploeg het nodige zelfvertrouwen, want 5 minuten later is het weer de actieve Bob Brilleman die een combinatie over meerdere schijven in laatste instantie voorgeeft op de ingelopen Martin Campbell, zijn schuiver betekent (2-0).
In de fase hierna blijft Zuidvogels de bovenliggende partij, Woudenberg weet eigenlijk niet uit de greep van de makkelijk combinerende Huizer ploeg te geraken. Gregory Schaken met een schot net over en Donny v.d. Pol die zijn ren naar de keeper gestuit ziet worden door diezelfde v.d. Vaart, weten de voorsprong nog niet uit te bouwen.

Rondom het half uur is het toch Woudenberg dat enigszins aandringt richting de Zuidvogels-16, een aantal corners voor de equipe van Jeroen Peters zijn het resultaat van hun aanvallende intenties in deze fase, echter zonder resultaat.
De afsluitende 10 minuten voor rust zijn weer voor Zuidvogels, de druk op de Woudenberg-defensie wordt opgevoerd. Bob Brilleman weet te profiteren van onvoldoende ingrijpen van de Woudenberg-defensie en zijn intikker betekent in de 35e minuut de (3-0) voordat de  rust aanbreekt.

Een geruststellende 3-0 voorsprong voor de thuisploeg, gezien het spelbeeld tot dan toe volkomen terecht.

Na rust wordt het duel eigenlijk voortgezet, zoals het voor de rust werd afgesloten: Zuidvogels combineert makkelijk naar voren en creëert kansen en Woudenberg moet zich beperken tot het tegenhouden van de tegenstander, om erger onheil te voorkomen.
Dat ‘tegenhouden’ lukt de bezoekers tot een uur spelen, maar in de 62e minuut is het weer Bob Brilleman die een combinatie in de ‘16’ van Woudenberg doeltreffend weet af te ronden (4-0).

Woudenberg laat de moed nu toch wel zakken en wordt min of meer speelbal van een Zuidvogels dat deze middag weinig heel laat van de weinige aspiraties die de bezoekers dan nog koesteren. De thuisploeg wisselt Jorni Camps, Martin Campbell en Bob Brilleman en de verse krachten Furkan Cetin, Jermain Heldoorn en Steve Promes mogen het laatste halfuur van de wedstrijd vol maken.
Echter niet nadat good old Richard Gooijer in de 67e minuut de (5-0) nog tegen de touwen weet te krijgen.
Gregory Schaken weet een puike wedstrijd van zijn kant bekroond met MotM-award en het is Steve Promes die 2 minuten voor tijd ook zijn goal meepikt en verantwoordelijk is voor de uiteindelijk nogal fors uitgevallen (6-0) overwinning deze middag op Woudenberg.

De stijgende lijn qua prestaties wordt zodoende doorgetrokken door Zuidvogels, komende zaterdag reist het af naar Hoorn om aldaar Zwaluwen’30 te bestrijden. Aanvang van de wedstrijd daar: 14.30 uur.