77'

1e klasse A

1 februari 2020 14:30

Dhr. B.v.d.Helder (ter Aar)

Ondanks een 'valse start' na 2 minuten (1-0 achterstand), heeft Zuidvogels betrekkelijk eenvoudig de 3 punten bij Woudenberg mee terug kunnen nemen. Na rust werd het klasseverschil tussen de 2 teams duidelijk en kon uiteindelijk met 1-4 de terugreis naar Huizen aanvaard worden.

Met een sinds weken al logische (tactische) formatie startte Zuidvogels bij Woudenberg aan ronde 14 van deze competitie op echt gras. En dat viel de meegekomen Huizer toeschouwers de eerste 5 minuten zeker niet mee: met veel breedteballen werd het Woudenberg niet moeilijk gemaakt, sterker nog: een slechte ingooi van Furkan Cetin in de 2e minuut bezorgde de bal bij de thuisploeg, met een snelle diepe bal werd het centrum van Zuidvogels verrast en Mark Radstake gaf het laatste tikje voor de (1-0).

Deze onnodige goal tegen kon als 'wake-up moment' voor de bezoekers bestempeld worden, hierna nam 'rood-groen' het initiatief in het duel over en raakte Woudenberg eigenlijk niet meer van de eigen helft af.
Een aantal corners moest al weggegeven worden door de geelhemden en in de 10e minuut wist Tim Horsmeier (in 2e instantie) een corner van Ivo de Heus achter doelman Laurens Donker te koppen (1-1).

De gewenste snelle gelijkmaker en vanaf dat moment wist Zuidvogels de regie over het spel definitief in handen te nemen. Woudenberg bediende zich in de opbouw veelal van de lange bal op hun 2 spitsen, maar dat leverde hoegenaamd geen problemen meer op voor het centrale duo Horsmeier/Gooijer, laat staan voor doelman Danny Versteegt. Zuidvogels creëerde in het vervolg van de 1e helft een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, met o.a. als grootste kans een vrije trap op de paal van Gregory Schaken vanaf 20 meter, maar wist tot aan de rust niet meer tot scoren te komen ondanks het grote veldoverwicht en dito spel.

Na de rust ging Zuidvogels door met snel aanvalsspel via de vleugels en het moment moest wel aanbreken dat Woudenberg zou 'breken'. Dat moment kwam in minuut 51: een prima interceptie van Richard Gooijer achterin, een snelle diepe bal op Martin Campbell en zijn strakke voorzet werd kundig door Donny v.d. Pol in 1 beweging achter doelman Donker getikt (1-2).
In het vervolg van de 2e helft werd duidelijk dat Woudenberg voetballend tekort kwam t.o.v. de bezoekers. Zuidvogels voetbalde makkelijker naar voren middels vlot positiespel en creëerde meer en meer kansen. Een voorzet van de prima spelende  Bob Brilleman werd rakelings naast gekopt door de opgekomen Jorni Camps en 2 minuten later lag de (1-3) in het net bij Woudenberg: een goede combinatie tussen Donny v.d. Pol en Martin Campbell werd door laatstgenoemde rustig afgerond in de verre hoek.
En ook de (1-4) was een identieke co-productie van beide heren, nu was het vanaf de rechterkant Donny v.d. Pol die Martin Campbell bediende voor zijn 2e treffer deze middag.

Coach v.d. Berg wisselde nog een aantal spelers en vlak voor tijd waren het de invallers Huib van Eijnsbergen (voorzet van links) en Jermain Heldoorn (fraaie kopbal) die de schijnbare 1-5 op het bord brachten voor Zuidvogels, maar de grensrechter van Woudenberg had kennelijk als enige 'buitenspel' geconstateerd, arbiter v.d. Helder nam het vlagsignaal van de assistent noodgedwongen over, dus dat feest ging jammer genoeg niet door.
Een prima overwinning voor de Huizer ploeg, met gevarieerd aanvalsspel tot stand gebracht. Komende zaterdag wacht BOL in Huizen op de Wolfskamer, aanvang: 14.30 uur.